Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
февруари 22
Home Седмицата Свят Ако не размисли, Великобритания ще е аут от ЕС през март догодина

Ако не размисли, Великобритания ще е аут от ЕС през март догодина

Е-мейл Печат ПДФ

Ако британското правителство се придържа към решението си да напусне ЕС, това ще се случи през март догодина, освен ако няма промяна в мисленето и в сърцата на нашите британски приятели. Сърцата ни са още отворени за вас, заяви пред Европейския парламент председателят на Европейския съвет Доналд Туск.
В ЕП в Страсбург стартира първата сесия в рамките на започналото българско европредседателство.
Единодушна е оценката, че е постигнат достатъчен напредък в преговорите с Лондон досега. Имаме нужда от повече яснота за виждането на Великобритания за бъдещите отношения. Най-трудната работа предстои, трябва да запазим единство при всяко положение, добави той при обобщаването на разговорите на последната за миналата година среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС.
Надявам се думите на Туск да бъдат чути в Лондон, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. По повод декемврийското заседание на Европейския съвет той приветства съпричастността на държавите от ЕС по въпроса с миграцията. Юнкер поздрави държавите от Вишеградската четворка за приноса им към фонда за Африка. Квотното разселване на мигранти работи - над 95 на сто от отговарящите на изискванията за преместване мигранти бяха разселени, поясни той. Юнкер изрази очакването останалите пет процента скоро да бъдат преместени.
Необходима ни е съвременна система за предоставяне на убежище, тази година трябва да бъде постигнато общото решение. Никога не съм призовавал държавите извън еврозоната веднага да се присъединят, но в договора за ЕС пише, че ако условията са изпълнени, те трябва да влязат, добави Юнкер. Ако британското правителство се придържа към решението си да напусне ЕС, това ще се случи през март догодина, освен ако няма промяна в мисленето и в сърцата на нашите британски приятели. Сърцата ни са още отворени за вас, заяви пред Европейския парламент председателят на Европейския съвет Доналд Туск.
В ЕП в Страсбург стартира първата сесия в рамките на започналото българско европредседателство.


www.dariknews.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер