Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home Седмицата Свят В НАТО са обезпокоени от изказванията на Тръмп

В НАТО са обезпокоени от изказванията на Тръмп

Е-мейл Печат ПДФ

Изказването на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че НАТО е остаряла организация предизвиква безпокойство у воденият от САЩ военен алианс и освен това е в противоречие с неговите представители, каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер в понеделник, предаде AFP. Щайнмайер, който е в Брюксел за срещата на външните министри, каза, че е имал среща с генералния секретар на ООН Йенс Столтенберг по-рано през деня, „където изявленията на новоизбрания президент Тръмп бяха приети с безпокойство".
„Това е в противоречие с казаното от американски министър на отбраната при изслушване във Вашингтон само преди няколко дни и ние трябва да видим какви ще са последствията за американската политика", допълни Щайнмайер, информира агенция Фокус.


От своя страна френският първи дипломат Жан-Марк Еро заяви, че Европейският съюз трябва да се обедини в отговор на изявленията на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп във връзка с Брекзит, съобщи БГНЕС. „Най-добрият отговор на интервюто на Тръмп е обединението на европейците, създаване на блок, който е единен", каза Еро пред журналисти.
Според Тръмп излизането на Великобритания от ЕС ще донесе на Лондон голяма полза, независимо от първоначалните усложнения. „Това, че курсът на британския паунд пада, е забележително", каза новоизбраният президент и посочи, че в сегашните условия, когато Великобритания е част от ЕС, „е невъзможно да се прави бизнес в много части на Великобритания. Мисля, че Брекзит ще се окаже чудесно нещо".
В неделя беше разпространено интервю на Доналд Тръмп за британския в. „Таймс" и германския в. „Билд".

 


www.aktualno.com

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер