Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата Свят NEW WINES OF ANCIENT THRACE

NEW WINES OF ANCIENT THRACE

Е-мейл Печат ПДФ

wineв Чикаго, Илинойс и Хюстън, Тексас, САЩ след големия успех в Шанхай, Китай и Хонг Конг

7-ми декември 2016 година

Неотдавнашният успех на Българската асоциация на износителите на вино в Шанхай, Китай и Хонг Конг и насърчителното мнение на много винени купувачи и винени специалисти от тези обещаващи пазари показват правилната посока на качеството на представените вина на New Wines of Ancient Thrace и възможностиte за трайното проникване на американския пазар.

Две важни събития са в графика на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ) – началото на месец май избите ще присъстват на World Wine Meeting Chicago, през юни ще се завърнат в Хюстън за второ участие в Wine & Food Week.

New Wines of Ancient Thrace е промоционална кампания на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ), създадена през 2012 г. с основна цел активнo представяне на висококачествени европейски вина на нови пазари. Основните дейности на сдружението включват: популяризиране на виното, организиране на конференции, работни срещи и семинари с промоционални и информационни цели, подкрепа за увеличаване на износа на вино чрез създаването и управлението на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, стъпване на някои от най- важните световни винени пазари, както и фокусиране върху новото модерно лице на вината от Древна Тракия.
"Развълнувани сме да се върнем в Съединените щати с още повече активности през тази година", сподели Галина Нифору, председател на БАИВ. "Качеството на нашите вина, никога не е била толкова високо; имаме всички необходими дадености, за да бъдем конкурентноспособни на тези пазари - отлично качество, добро съотношение цена/качество, интересни нови за консуматорите местни сортове, отлична модерна визия и най-вече силно мотивирани винопроизводители, които се стремят да произвеждат все по-добри вина година след година. Аз съм сигурна , че всички винарски изби, които участват в този проект ще намерят правилния дистрибутор и ще започнат да продават своите вина на пазара в САЩ. Опитвали ли сте Мавруд? А Мелник, Рубин и Гъмза? Ще бъдете изумени! Нашите вина са наистина най-добре пазената тайна от земята на Спартак!"
Тракия е един от най-старите райони за производство на вино в света с доказателства, датиращи от 4 000 BC. Траките са били многобройни племена, които се се кланяли на виното като божествена напитка. Тракийско вино е спомената дори в Илиадата на Омир като най-добрите виното по това време.
Смята се, че първото в света документирано наименование на вино е от тракийската земя, когато през II век от н.е. император Антонин Пий обявява лозята в Долна Мизия (част от Тракия) като защитени.
Кампанията New Wines of Ancient Thrace гордо подчертава факта, че виното е родено по тези земи още преди 6 хиляди години. Култът към бога на Виното Дионис всъщност произхожда от Древна Тракия. Траките са пили виното си неразредено с вода; за разлика от древните гърци, които са сипвали три части вода и една част вино в техните фиали.
За траките, виното е свещен елемент от религиозните практики. Най-известните златни и сребърни съдове, които изобразяват ритуали на винопиене с бог Дионис, са намерени именно в земите на Древна Тракия.
Всъщност точно в Древна Тракия се е зародило винопроизводството, пренесено в различни части на Европа и света след това. Регионът се намира на една и съща географска ширина с придобилите световна известност региони като Бордо, Южна Франция и Централна Италия.
Древните тракийски традиции, съчетани с модерните технологии в днешно време, дават блестящи резултати. Вината от местните сортове Мавруд, Мелник, Рубин, Гъмза, Димят, Червен мискет и др. нямат конкуренция.
Международните сортове грозде като Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Пино Ноар, Шардоне, Совиньон Блан са също широко засадени там и дават примери от световна класа.
Страната е разделена на 5 винарски региона, всеки със своя специфичен тероар ​​и климатични условия, но всички, подходящи за производството на висококачествени вина.
Винени региони

Долината на река Струма
Този регион включва долината на р. Струма и е част от историческата област Македония. Типичният климат за този регион е Средиземноморски с умерена, влажна зима и горещо лято. Типични гроздови сортове включват Мелник, Каберне Совиньон, Мерло, Керацуда.

Черноморски регион
Граничещ с Черно море на изток, този регион се характеризира с умерена есен, което превръща този регион в подходящ за производството на бели вина с високо минерално съдържание, както и червени вина с по-леко тяло. Димят, Мускат Отонели и Совиньон Блан и Пино Ноар са сред най-често засажданите сортове в този регион.

Дунавска равнина
Този регион включва южните брегове на река Дунав и се характеризира с умерен континентален климат, горещо лято и слънчеви дни. Най-често засажданите сортове включват Мерло, Памид, Каберне Совиньон, Гъмза, както и Мускат Отонел.

Долината на розите
Този регион е разположен между Стара планина и Средна гора и в него се произвеждат сухи вина (предимно бели). Сред най-често срещаните са Червен мискет , Мерло, Каберне Совиньон и Ризлинг.

Тракийска низина
Този регион включва централната част на низина, както и части от планината Сакар. Районът се характеризира с умерен континентален климат и благоприятно разпределение на валежите. Някои от най-типичните сортове на този район са Маврут, Мерло, Каберне Совиньон и Памид.

Открийте вината и забележителностите
Вино, храна, лозя, планини, обекти на културното наследство, манастири и църкви характеризират всеки винен регион на тази прекрасна земя. Независимо от винения маршрут, по който решите да тръгнете, сигурното е , ще ще остави във вас спомен за с едно незабравимо преживяване на най-доброто, което Тракия може да предложи.

За повече информация относно промоционалната кампания New Wines of Ancient Thrace:
инж. Галина Нифору, Wine MBA – председател на БАИВ
мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , www.winesofthrace.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер