Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата Свят В Германия на четвърто място по детски бракове са хора с български паспорти

В Германия на четвърто място по детски бракове са хора с български паспорти

Е-мейл Печат ПДФ

С бежанската вълна към Германия в страната се е увеличил броят на детските бракове.
Германското министерство на правосъдието ще внесе законопроект за забрана и отмяна на вече сключени, макар и в чужбина, бракове между деца. 65 от засегнатите малолетни са български граждани.
Хората с български паспорти изненадващо заемат четвърто място по детски бракове в Германия - след сирийци, иракчани и афганистанци.
„Деца под 16 години не могат да бъдат женени, това е ясно и тези бракове ще бъдат анулирани. Все още обсъждаме какво да направим с браковете, сключени между 16 и 18-годишните", обясни правосъдният министър на Германия Хайко Маас.


Сред мигрантите още по-чести са случаите на бременни малолетни и непълнолетни. За тях се грижат социални работници, говорещи български, отбелязва bTV.
Анна Златева, съветник към проекта „Моби", разказа за един от случаите.
„Детето е ходело на училище, родителите й са решили да води нормалния германски живот. Тъй като семейството на момчето настоявало за брака, се стигнало до сериозен конфликт с намеса на полиция. Момичето бе на 14 години", посочи тя.
„Моят опит сочи, че в крайна сметка родителите идват тук, за да дадат по-добър живот на децата си", каза и координаторът Анете Шимала.
Най-големият проблем за българските имигранти в Германия се оказва намирането на жилище.
На нелегалния пазар на имоти често им взимат огромни наеми, след което ги настаняват ги при ужасяващи условия. Тогава те търсят социалните работници и получават помощ - обикновено интензивната грижа за новодошло семейство продължава 6 месеца.
Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че през 2015 г. Германия е най-желаната страна от европейските граждани. Федералната служба по миграция и бежанци съобщава за над 685 хил. новорегистрирани европейци. Най-много са от Румъния (174 779) и от Полша (147 910).
На трето място са българите. Според мониторинга през 2015 г. броят им във федералната република е нараснал с 14% – от 63 140 през 2014 г. на 71 709 през 2015 г. Най-много са младите на възраст между 25 и 35 години (19 129). Следвани от тези в активна работна възраст (35-45 г.) – 15 928 души, пише още Economic.bg.
Значителен е и броят на българчетата до 16-годишна възраст (11 330). Още почти толкова са и българите между 18 и 25 години, повечето от които попадат в групата на студентите в германски университети – 11 174 души. През миналата година 26 299 българи пък са напуснали федералната република.

 


www.actualno.com

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер