Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Седмицата Свят Българи стартират платформа за покупко-продажба на самолетни билети и почивки

Българи стартират платформа за покупко-продажба на самолетни билети и почивки

Е-мейл Печат ПДФ

ticketsВече има начин да стигнете у дома за Коледа, дори всички полети да са изкупени или да не можете да си позволите билетите на празничните им цени. Ако пък работодателят ви изненада неприятно, че ще трябва да сте на линия покрай Коледа, може лесно и безрисково да си върнете частично или изцяло парите за билети чрез платформата на SpareFare.net.

На 15ти октомври трима българи, живеещи в Лондон, стартираха сайт за продажба на самолетни билети и почивки, които не могат да бъдат ползвани от собствениците им. Вече има десетки публикувани пътувания от хора, чиито планове са се променили, откакто са си купили самолетните билети. Голям брой полети са от и до България. Вместо да губят парите си, клиентите на SpareFare могат да продадат билетите си на платформата и да си върнат частично или изцяло средствата, платени за полетите. Съответно, купувачите ще имат достъп до билети, предлагани на цена, която е по-ниска от цената на авиокомпанията – сделка, от която печелят и продавача, и купувача. Много хора все още считат, че всички билети са лични и не могат да се трансферират на някой друг, ако титулярът не може да пътува. Реалността е, че вече повечето ниско тарифни компании предлагат тази услуга официално чрез техните сайтове, а някои редовни компании правят „изключения" от правилата си след като им се обадиш и им кажеш, че не можеш да пътуваш поради извинителни причини.
Платформата на SpareFare.net среща продавачите на тези нежелани самолетни билети и почивки с купувачи, търсещи по-евтино пътуване. Сайтът улеснява тази среща и я прави безрискова, като играе ролята на посредник:
1) Процесът започва, като купувачът предлага цена на продавача. Последният може да я приеме или да предложи алтернативна цена. Този процес съобразява цената на продаваните билети с моментната цена на билета на сайта на авиокомпанията и осигурява най-добрата цена за сключване на сделка.
2) Продавачът не заплаща за промените преди купувачът да прати парите до SpareFare.
3) Купувачът потвърждава успешното получаване на билета и неговите детайли. После се изчаква полетът да излети, преди парите да се прехвърлят на продавача. Причината е, че обикновено продавачът има достъп до системата за промяна на името дори и след продажбата. Тъй като продавачът е инвестирал вече, плащайки за промяната на имената, той няма интерес да ги продава пак, защото ще загуби парите, които SpareFare държи.
4) Всичко това е без никаквa комисионна за SpareFare. Вече може по-спокойно, от рано да се купуват билетите за Коледа, Великден и лятото, тъй като дори да не могат да бъдат използвани от титуляра, той има възможност за частична възвращаемост (при късметлии може дори и печалба, ако цената се покачи значително след покупката).
На страницата за авиолинии на SpareFare.net може да видите информация за 40 авиокомпании, предлагащи смяна на име. Някои от тях, които летят в и от Северна Америка, са:
Aer Lingus
Jet2
Air Canada
Norwegian
Eurowings
Scandinavian (SAS)
Finnair
Sun Country
Frontier
Thomas Cook
Hawaiian
Thomson Airways
InterJet
TUIfly
Jet Blue
Vivaaerobus

Сайтът все още е само на английски, но скоро ще има български, а след това и други езици. Чрез формата за връзка на SpareFare.net се приемат въпроси на български за улесняване на ползването до пускането на версията на български език.

 


Георги Ставрев

Галена Динева

Здравко Илиев

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер