Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Седмицата Свят Папата призова за световна забрана на смъртното наказание

Папата призова за световна забрана на смъртното наказание

Е-мейл Печат ПДФ

Папа Франциск призова за забрана на смъртното наказание в цял свят, като заяви, че заповедта: "Не убивай!" важи и за невинните, и за виновните, предаде Ройтерс.
Пред десетките хиляди хора, дошли наплощад "Свети Петър" за редовната неделна молитва, Франциск също така призова католическите политици по света да работят за мораториум върху екзекуциите по време на Светата година на милосърдието, която приключва през ноември.
"Обръщам се към съвестта на тези, които управляват, да постигнат международен консенсус смъртното наказание да бъде премахнато", каза главата на Римокатолическата църква.
Католическата църква, която обединява 1,2 милиарда души, в продължение на векове е позволявала смъртното наказание в краен случай, но тази позиция започна да се променя при покойния папа Йоан Павел Втори, който почина през 2005 г.
"Заповедта: "Не убивай!" е абсолютна ценност и важи както за невинните, така и за виновните", каза Франциск. Той добави, че "расте съпротивата срещу смъртното наказание дори за легитимна защита на обществото", защото има съвременни начини "за ефикаснопотискане на престъпността, без извършителите да бъдат лишавани от възможността да се реабилитират".
Папата засегна темата за смъртното наказание преди в Рим да започне работа Деветият международен конгрес на министрите на правосъдието под наслов "За свят без смъртно наказание", отбелязва ТАСС.


Dariknews.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер