Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
февруари 20
Home Седмицата САЩ Демократ напусна ключов пост в Конгреса на САЩ, след обвинения в сексуален тормоз

Демократ напусна ключов пост в Конгреса на САЩ, след обвинения в сексуален тормоз

Е-мейл Печат ПДФ

Доайенът на Камарата на представителите в американския Конгрес, демократът Джон Кониърс обяви, че напуска поста на заместник-председател на юридическата комисия след като беше обвинен от свои сътруднички, че години наред е упражнявал сексуален тормоз срещу тях, предаде Франс прес.
Във вторник Конгресът започна вътрешно разследване на този герой от борбата за граждански права на чернокожите, който от 1965 г. е представител на Детройт в долната камара на парламента. Кониърс е най-високопоставеният демократ в комисията по правните въпроси в Камарата на представителите.
Осемдесет и осем годишният конгресмен отхвърли обвиненията и заяви, че иска да се оправдае пред етическата комисия на Камарата на представителите.
Кониърс призна, че през 2015 г. е платил 27 000 долара на бивша своя парламентарна сътрудничка, която го обвинила, че я бил уволнил, понеже отхвърляла сексуалните му предложения.
Тази информация беше разпространена в понеделник от сайта Бъзфийд (Buzzfeed), който се е сдобил с декларации под клетва на бивши сътрудници и сътруднички на Джон Кониърс, подписани през 2014 година. В тези декларации те описват как е правел сексуални предложения на жените, работили за него, и дори си позволявал да ги опипва.
Според свидетелствата конгресменът често искал от една от тях да спи в една и съща хотелска стая с него, когато били в командировка. Той имал обичая също да води със себе си любовници на издръжка на парламентарното му бюро.
Лидерът на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви в комюнике по повод оставката на Кониърс, че взема "много на сериозно всякакви обвинения в сексуален тормоз". "Колкото и огромен да е приносът на някой, нищо не му разрешава да упражнява тормоз", посочи Пелоси в туит, придружаващ комюникето.


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер