Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата САЩ Българин със спрян CDL заради Кодеин

Българин със спрян CDL заради Кодеин

Е-мейл Печат ПДФ

kodeinБългарин от Флорида, който работи като шофьор на камион, е със спрени права за шофиране, заради наличие на веществото Кодеин в кръвта. Той е трябвало да започне нова работа в чикагска компания и е направил Drug test на Greenleaf Ave., при доктор от полски произход. Човекът се е лекувал с предписани медикаменти от България. Лекарството е тъй нареченият Паракофдал, което е болкоуспокояващо, следоперативно, помага при главоболие и мигрена, и съдържа минимално количество Кодеинов фосфат. Когато нашенецът предоставил поисканата от доктора легализирана рецепта, той му казал, че не се приемат рецепти извън територията на САЩ. Вече втора седмица българинът не може да работи и води консултации с адвокат.
"По време на престоя ми в България преди месец имах схващания в мускулите и ми предписаха лекарството. Когато се върнах си направих Drug test в Чикаго. Обикновено тестът става готов много бързо, а мен ме забавиха цяла седмица. Тогава разбрах, че са открили Кодеин в кръвта ми. Споделям моя горчив опит, за да предпазя други колеги", коментира пожелалият анонимност българин.
Кодеинът е в списъка на забранените субстанции в САЩ, но свободно се купува без рецепта в цяла Европа и Канада, с изключение на Германия.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер