Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home Седмицата САЩ Обръщение

Обръщение

Е-мейл Печат ПДФ

ivanovСкъпи приятели от Чикаго,
От парламентарните избори на 26-ти март ни делят по-малко от 90 часа. Заради нашата България е важно да изпратим в Народното събрание свестни хора, европейски политици с характер. В "Да, България!" сме такива хора - макар и без опит до този момент в българската политика, но хора с гръбнак, които не се страхуват да се борят за каузи. Защото вече сме го правили - протестирахме срещу модела #КОЙ и наложихме електронното гласуване. А сега създаваме политически инструмент за промяна, защото гледаме към бъдещето.
Ние сме хора като вас
Хората от "Да, България" не сме били съучастници в олигархичния картел БСП-ДПС-ГЕРБ, който роди КТБ, Лафките, модела #КОЙ. Същият този сговор докара България дотам да е най-бедната и най-корумпирана страна в целия Европейски съюз. Независимо #КОЙ от сговора управлява. Защото да редуваме Бойко Борисов с поредния "Орешарски", означава да е същото блато.
Ние сме хора като вас, които искат нормална, демократична, европейска, здрава България. Ние знаем, че България е по-голяма от своите географски граници, а българската диаспора е стратегически резерв за българската нация. България може да бъде дом на всички българи, независимо къде живеят, и искаме да бъде прицел на техните мечти и очаквания.
Помогнете ни в името на общото бъдеще
Има много работа да се свърши: електронизация на консулските услуги, повишаване на бюджета на българските представителства, повече работа на консулствата с местните български общности. За нас е особено важно българските училища зад граница да се превърнат в сериозни образователни институции, така че да бъдат интегрирани с българската образователна система, която от своя страна да отговаря на международните стандарти.
Като хора, отстоявали каузата за електронното гласуване, смятаме, че трябва да бъде създаден избирателен район "Чужбина" и да бъде облекчен редът за откриване на избирателни секции.
Нашето задължение към вас, като избиратели, е да работим, да търсим вашето доверие, да градим отношения начисто, да поемаме отговорност - от свое име.
България - в пътната карта
През живота си всеки от нас поема по различни пътища, изправя се пред различни избори – къде да стартира бизнес, да продължи професионалното си развитие, къде да отглежда децата си, къде да прекара старините си.
Искаме България да стои като една от тези възможни дестинации за вас. Знаем как да влезе във вашата "пътната карта" - с върховенство на правото, споделен растеж, качествено образование. Битката с корупцията да стане толкова истинска, че в затворите най-сетне да влязат "недосегаемите", натискът на бюрокрацията да намалее и властта на "гишетата" да отслабне. Да извадим партийните безгръбначни от регулаторите. Тогава гражданите и предприемачите ще си изкарват според труда и способностите си. Не обещаваме заплати и пенсии като на сватба. Обещаваме, че ако ни наемете на работа, ще я свършим - на държавата ще й олекне и доходите ще се удвоят. "Да, България!" знае как да удари в сплита на съдебната система, как да я реформира така, че да гарантира равна справедливост за всички. А не главният прокурор и Бойко Борисов да седнат и се договарят.
BGexit
Предстоящите избори са на практика референдум - BGexit, да останем като силен и предвидим партньор или да изпаднем от Общността - ако вземем страната на тези, които направиха от България най-корумпираната, бедна и незащитена държава в ЕС. Светът около нас се променя не с дни, а с часове - и това го усещаме както на Стария континент, така и вие отвъд океана.
Европейският съюз и НАТО, такива, каквито ги познаваме, преминават през период на трансформации. Когато този етап приключи, е важно къде ще е България - на първа, втора скорост или изобщо изгубила ценностното съдържание на европейското си членство.
Затова предстоящите избори са и референдум за България в ЕС - и каква да е България в ЕС. Затова вашият избор - и изборът на вашите семейства и близки в България, е толкова важен.
Родолюбие, не патриотизъм
Ние говорим за родолюбие, не за патриотизъм, защото много се изхаби тази дума. Родолюбието го разбираме да свършиш работа на България, да мислиш за бъдещето и за децата на България, не да вадиш кости и да ровиш в миналото.
Гледаме напред и вършим работа на България. Патриот е този, който върши работа, а не този, който се бие в гърдите и се занимава с това да плаши хората.
Финансиране
От създаването си до ден днешен "Да, България!" разчита изцяло на дарения и доброволен труд, за да финансира дейността си. Списъкът на хората, отделили средства за Движението, показва, че средното дарение е около 100 лева на човек, но има български граждани, дали по 20, 30, 50 лева, колкото им позволява бюджетът. Благодарни сме за всяко дарение, за всеки час труд от доброволците ни, които раздават листовки на улицата, дежурят в колцентъра, лепят плакати. Тази енергия, ентусиазъм и човешко доверие са нашето гориво.
Така че, приятелю от Чикаго, може да ти е далеч избирателната секция, може да не успееш да гласуваш на 26 март. Ако не можеш да упражниш правото си на глас, обади се в къщи. Кажи на вашите. За България с "Да, България!"
На нашия сайт "Да, България" можете да се запознаете с нашите програми за държавно управление, съдебна реформа, икономика, свободни медии, култура. В страницата ни във Fаcebook са видеата от нашите срещи из цяла България.
Гласувайте с No.16 в бюлетината за Коалиция „Движение Да България", в която сме заедно с непримиримите защитници на българската природа ПП „Зелените" и ПП ДЕОС, за които хората са винаги на първо място.

България може да застане високо!
Да, България!

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер