Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата САЩ Федерален съдия спря изпълнението на новия миграционен указ на Тръмп

Федерален съдия спря изпълнението на новия миграционен указ на Тръмп

Е-мейл Печат ПДФ

Ревизираната забрана на американския президент Доналд Тръмп за влизане в САЩ претърпя своя първи удар, след като федерален съдия спря изпълнението й, пречещо на семейство сирийски бежанци да получат убежище.
В предварителна ограничителна заповед, издадена в петък вечер, окръжният съдия Уилям Конли в Уисконсин е позволил на мъж, жена и тяхното 3-годишно дете от Алепо да потърсят подслон в града., съобщава АФП в събота.
Тръмп подписа новия си миграционен указ в понеделнк, след като първоначалният му вариант бе блокиран от американския съд през февруари. От новата версия на списъка със страни, чийто граждани не могат да влизат в САЩ отпадна Ирак.


В него фигурират шест страни – Иран, Либия, Судан, Сомалия, Сирия и Йемен, според документи, публикувани от министерството на вътрешната сигурност. Тези шест страни фигурираха и в първоначалния указ, подписан от Тръмп в края на януари.
Според новата версия на указа, който ще влезе в сила на 16 март, за 90 дни се спира издаването на нови визи на хора от гореспоменатите шест страни. За 120 дни се преустановява програмата за прием на бежанци. Но в САЩ ще имат право да пристигнат бежанци, чието пътуване вече е планирано.
Междувременно Американският съюз за граждански свободи подаде жалба в съда от името на няколко групи за подпомагане на бежанците. В иска се посочва, че Тръмп нарушава едно от основните права в Конституцията на САЩ – правото на етническа и религиозна идентичност. Според тях първата забраната е същата като старата. Властите на американския щат Хаваи също оспориха конституционността на новия указ.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер