Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата САЩ Тръмп извести "нова страница на американското величие"

Тръмп извести "нова страница на американското величие"

Е-мейл Печат ПДФ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се изправи за първи път пред Конгреса и извести отварянето на "нова страница на американското величие".
Новия американски държавен глава призова за голямо преустройство на националната система на здравеопазване, за значително увеличаване на разходите за отбрана и за инвестиране на един трилион долара подобряване на рушащата се инфраструктура. Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
"Времето за мислене на дребно приключи", каза Тръмп в речта си на съвместното заседание на двете камари на Конгреса, в която доминираше оптимистичния тон.
Новият президент повтори обещанията си да създаде работни места, да изгради стена по границата с Мексико, да унищожи "Ислямска държава", да увеличи разходите за отбрана и представи нови планове за имиграционна реформа.


"Смятам, че е възможна истинска и положителна имиграционна реформа, стига да се фокусираме върху следните цели: да увеличим работните места и повишим заплатите на американците, да укрепим сигурността на страната ни и да гарантираме спазването на законите ни", каза той.
"Да изоставим сегашната система на нискоквалифицирана имиграция и да въведем на нейно място система, основаваща се на достойнствата", допълни Тръмп.
Той призова съюзниците от НАТО да спазят ангажиментите си за разходите за отбрана и намекна, че САЩ са готови да градят нови партньорства, което може би е протягане на ръка към Русия за сътрудничество в Сирия и на други места, отбеляза ДПА.
Тръмп обеща, че с помощта на американските съюзници, включително държавите от мюсюлманския свят,
"Ислямска държава" ще бъде заличена от лицето на планетата.
Скъсвайки с традицията, демократите устроиха студен прием на президента, като повечето от тях седяха по местата си със скръстени ръце и безизразни лица. Републиканската половина от залата аплодираше всеки път, когато Тръмп си поемаше въздух и при всяко споменаване на големи проекти като изграждането на тръбопроводи, издигането на стена по мексиканската граница, борбата срещу ислямския радикален тероризъм или просто при споменаването на лозунга "Да направим Америка отново велика", отбеляза Франс прес.

 


www.dnes.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер