Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home Седмицата САЩ Българи с награда от "Parker Chainless Challenge"

Българи с награда от "Parker Chainless Challenge"

Е-мейл Печат ПДФ

studentsДвама български студенти от Илинойския технологичен институт, със специалност "Машинно инженерство", спечелиха първа награда на традиционното академично състезание за млади научни работници "Parker Chainless Challenge" в Ървайн, Калифорния.
Българските студенти в четвърти курс - Емануел Миланов и Ангел Димитров, заедно с още двама свои състуденти - Nathan Ruhl и Carl Ferrario, създадоха хидравлично колело. Представителите от Чикаго грабнаха първото място, благодарение на подобрените компоненти от предишните години в конструкцията на колелото. Най-голямо впечатление на журито направи изчистения дизайн и замяната на буталата с помпи. На надпреварата участваха представители от осем града, сред които: Чикаго, Шампейн, Синсинати, Кливланд, Акрон, Каламазу, Сан Луис Обиспо и Западен Лафайете. За първото място шампионите в научната дейност получиха купа, грамоти и парични награди от генералния споснсор на събитието "Parker".
Консорциумcj "Parker" стартира надпреварата през 2005 г. до 2009, когато последва четиригодишно прекъсване и от 2012 г. състезанието е възобновено. Всички разходи за самолетни билети, хотели, престой и храна, са осигурени от "Parker". Консумативите за направата на хидравличното колело, са осигурени също от тях.
"За втори път участвам в това състезание и съм много щастлив, че този път успяхме да спечелим първото място. Ние спечелихме купата, но идеята на целия процес е да развива аналитичното мислене по време на самото възпроизвеждане на продукта.
Целта в момента ми е да за върша и едновременно с това проучвам компаниите, в които бих могъл да работя и развия своя потенциал", коментира бъдещият инженер Емануел Миланов.
"С Емо се познаваме от първата година в университета и той ме покани да се присъединя към проекта. За първи път участвам и първоначално се учех как работи системата, в последствие започнах работа по механичната част на колелото. Състезанието в Калифрония беше много интересно, фактът, че бяхме в Ориндж Каунти, говори сам за себе си. Имахме шанс да се запознем с хора от индустрията, мениджъри на по-високо ниво. Видяхме от близо спецификата на тяхната работа и проектите, по които работят. Състезанието беше много интересно, отне цял ден, участвахме в различни събития", сподели бъдещият бакалавър Ангел Димитров.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер