Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Седмицата САЩ САЩ обмислят увеличаване на спецчастите в Сирия

САЩ обмислят увеличаване на спецчастите в Сирия

Е-мейл Печат ПДФ

САЩ обмислят значително да увеличат силите за специални операции, разположени в Сирия, съобщи Ройтерс, като се позова на осведомени правителствени източници.
Те не пожелали да разкрият точния размер на увеличението, което се обмисля, но един от тях подчертал, че с това контингентът на специалните сили в Сирия ще стане многократно по-голям от около 50-те военнослужещи, които сега са в Сирия и действат главно като съветници далеч от фронтовите линии.
Предложението е едно от подготвяните за президента Барак Обама, който обмисля и увеличаване на силите в Ирак. Допълнителните американски военнослужещи в Сирия ще имат за задача предимно установяване на бази, в които ще обучават арабски племенни доброволци, желаещи да воюват с ИДИЛ. Племенните бойци накрая ще получат оръжие, създавайки условия за офанзива срещу фактическата столица на ИДИЛ Ракка с американска въздушна подкрепа.


Междувременно, на срещата във Вашингтон по ядрената сигурност, Обама предупреди, че е реална заплахата терористи да се сдобият с ядрено оръжие и призова световните лидери да не се заблуждават, че няма риск от катастрофа и призова за подобряване на обмена на разузнавателна информация:
За да се предотврати употребата на радиоактивни материали със зла умисъл, държавите участнички във форума приеха план за действие. Той, обаче, ще се изпълнява  доброволно, в съответствие с националните закони и международните ангажименти. Контактна група ще координира съвместните усилия в областта на ядрената сигурност.

 


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер