Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
ноември 25
Home Седмицата Спорт Таекуондистите на Станислав Станимиров

Таекуондистите на Станислав Станимиров

Е-мейл Печат ПДФ

taekwondoВ събота 8-ми април в зала Falcon Park, Palatine се проведе традиционният турнир за бойни изкуства "Samurang".
В турнира ,организиран от клуб "JP Wood MAA", участие взеха 12 клуба от пет щата. Двете основни дисциплини на фестивала бяха Koryo Gumdo ( бойно изкуство за владеене на меч) и Taekwondo, където възпитаниците на майстор Станислав Станимиров показаха своите умения. Изцяло българският отбор бе представен от: Анастасия Станимирова-13 г.; Паола Стоянова-13 г.; Самуил Манчев-10 г.; Никола Станимиров-9 г; Александър Мартинов-9 г.; Максим Христов-8 г.; Александра Иванова-8 г.; Даниел Тиянев-7 г. и Анисия Ботева-6 г.
Всички състезатели взеха участие в дисциплините: "Ритник на височина от място"; "Ритник за бързина"; "Преодоляване на препиядствия в стил " ninja warrior "; "Чупене на дъски" и олимпийските дисциплини "Спаринг" и "Форма".
Младите български таекуондисти завоюваха общо 19 златни 26 сребърни и 4 бронзови медала.
Сред отличилите се на спаринг бяха Анастасия с две златни купи при девойки и жени. Както и Никола, Александър, Максим и Даниел, за които това беше трето състезание взеха злато.
Особена похвала заслужават Самуил - злато, Паола -сребро, Александра сребро и Анисия-злато, които бяха дебютанти в дисциплината спаринг. Децата показаха умение за водене на играта, чувство за дистанция, кураж, техника и спортсменството.
В дисциплината Форма (poomsae), Никола, Максим, Даниел, Александър, Анастасия и Паола показаха своите умения и взеха 2 златни и 3 сребърни и 1 бронзов медали.
В дисциплините ритник на височина, ритници за бързина и ритник със завъртане за бързина с голям успех показаха гъвкавост, бързина и координация всички участници.
На дисциплината ритник на височина със отскок Анастасия взе златен медал и се класира за Grand Champion, където завърши първа сред жените и четвърта сред всички участници.
Ето какво каза и Мастер Стани за изявата на неговите възпитаници:
"Изключително съм доволен от всички дечица, оправдаха всички мой очаквания и ме направиха изключително горд. Не се и съмнявам , че ще продължаваме така и за напред и, че скоро ще преминем в по-горен клас състезания. Децата показаха сплотеност, подкрепа и съпричастие към съотборниците си. Почувства се атмосферата на отбор и единство. Всички деца на края бяха щастливи и доволни от себе си и смятам че това е една от най-големите мотивации за напредък.
Таекуондистите от Таекуондо клуб "Спартак" водят тренировките си във вторник и събота, в залата към студио "Магура" на адрес: 1136 S Elmhurst Rd, 60056 Mount Prospect. За повече подробности: 773-732-6118 Мастер Стани.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер