Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home Седмицата Спорт Алекс Цветков спечели тенис турнир до 10 години

Алекс Цветков спечели тенис турнир до 10 години

Е-мейл Печат ПДФ

tenisПрез уикенда се проведе тенис турнир за момчета и момичета до 10-годишна възраст в Oak Brook от календара на USTA. В турнира при момчетата взеха участие шест състезатели, като българската общност в Чикаго беше представена от Алекс Цветков и Дейвид Бориславов. Регламентът гласеше участниците да бъдат разделени в две групи по трима състезатели, в мачове всеки срещу всеки, в два от три къси сета до 4 гейма, като първите две места в групите позволяваха класиране на полуфиналите.

Дeйвид Бориславов попадна в група А, където записа убедителна победа над Сами Коган с 4:1, 4:0, но загуби от румънеца Александер Поп в оспорван мач с 4:2, 4:3, заемайки второто място в групата.
Алекс Цветков попадна в група Б, където записа убедителна победа над Джеймс Филипнери с 4:0, 4:0, но загуби в оспорван мач след сет на сет в мач тай-брейк от мощния левичар от сръбски произход Стефан Младенович, като също зае второто място в групата.
Във фазата на директна елиминация, нашенците показаха най-доброто, на което са способни, като в първия полуфинал Алекс Цветков показа много добро движение по корта и стабилни лифтирани удари, надигравайки коравия румънец Александър Поп с 4:2 и 4:1 гейма, класирайки се за финала. Във втория полуфинал, Дейвид Бориславов, в много оспорван мач, показа характер и успя да победи сръбския левичар Стефан Младенович с 2:4, 4:3, 10-7, след мач тай-брейк.
В изцяло български финал и в най-качествения мач на турнира се изправиха Алекс Цветков и Дайвид Бориславов. Алекс Цветков показа по-добра игра в движение и с по-стабилни и сигурни лифтирани удари успя да спечели финала в два сета след 4:3 и 4:2.
След турнира, треньорът на Алекс Цветков - Милен Рангелов, сподели:
– Много добро представяне на Алекс още във втория му турнир при момчетата до 10 години. Като се има предвид, че той започна да тренира тенис сравнително късно, на 9 годишна възраст, а е препоръчително заниманията по тенис за деца да започнат между 5 и 8 години. От другата седмица започваме сериозна подготовка за по-силни турнири до 10-годишна възраст, като целта ще е Алекс да напредне в ранглистата за момчета до 10 години и да успее да се класира за участие в средата на юни на Chicago Championship 10 & under, който турнир позволява класиране на най-добрите деца от Чикаго на най-големия тенис турнир за среднозападните щати Midwest Closed.

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер