Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата Спорт Алексей Степанов стана "Футболист на годината" в БАМФ

Алексей Степанов стана "Футболист на годината" в БАМФ

Е-мейл Печат ПДФ

stepanovВ столичното заведение "Силикон" Българска Асоциация Минифутбол (БАМФ) връчи на Алексей Степанов наградата "Футболист на годината". Признанието за победителя е огромно, защото отличието се дава след съвместно гласуване на капитаните на отборите, участници във всички лиги в София.
"Щастлив и благодарен съм от признанието на своите противници на терена, каза Алексей Степанов. Благодаря за подкрепата на семейството и моите възпитаници в ДФК "Лъвчетата".
През 2012 г. перничанинът се завърна от Кипър, където се подвизаваше в "Енад" (Полис Хрисохус) и стана един от първите играчи, който се включи в новосъздадента БАМФ. Алексей е част от три отбора, в три различни лиги: ФК "Дантек" - IT Championship, ФК "Малки страсти" - Английска неделна лига и ФК "Голд Инс" - Бизнес лига. За изминалата година Степанов получи още две награди: "Най-добър полузащитник" в бизнес лигата и "Най-техничен състезател" за Английска неделна лига. През лятото на миналия сезон, Степанов и съотборниците му от ФК „Малки страсти" станаха шампиони на „Каменица Фен Купа". Това им донесе екскурзия до Барселона и среща с легендите Лео Меси, Луис Суарес и Христо Стоичков.
Освен като футболист, Степанов се подвизава и като треньор в школата на ДФК "Лъвчетата", където тренира деца родени 2004/05 г. Неговите възпитаници имат много успехи на българската и международната сцена.
Във футболната история на България Степанов е вторият перничанин, след вратаря Владислав Стоянов, който печели награда "Футболист на годината". Интересно е, че и двамата са юноши на "Металург" (Перник), но в различни генерации. При мъжете Алексей Степанов е играл за "Миньор" (Перник), "Миньор" (Бобов дол), "Черноморец" (Бургас), "Балкан" (Ботевград) и "Витоша" (Бистрица). На голям терен сърцатият футболист се славеше като безкомпромисен защитник. Много често той беше пускан от треньорите като индивидуален пазач за обезличаване на най-добрия играч от противниковия отбор. На малък терен, екс националът по футзал играе предимно като плеймекър в средата, но когато се наложи помага в защита и нападение.
Алексей беше придружен от очарователната си съпругата Антония. Тя дълги години беше част от балета в "Шоуто на Слави". В момента преподава модерни и латино танци на малки деца. Двамата имат две рожби - син Боримир на пет години и дъщеричка Алина на две години. Запознават се като студенти в НСА "Васил Левски".

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер