Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 11
Home Седмицата Спорт Българка най-добра на трамплин в Илинойс

Българка най-добра на трамплин в Илинойс

Е-мейл Печат ПДФ

gymnastics12-годишната Йоанна Георгиева спечели поредния си трофей от регионалното първенство по скокове на батут в Белведере, Илинойс. Вече няколко поредни състезания, Йоанна отнася конкуренцията в коронната си дисциплина на трамплин. Младата българка тренира целогодишно, от самото създаване на българския клуб "Райс Ъп Академи", при треньорката Наталия Ушинкина.
В клуба тренират над 200 деца и конкуренцията е на високо ниво. Малката Йоанна има спечелени над 20 отличия в своята кариера като гимнастичка. Най-големият й успех е първото място на щатското първенство през 2016 година. Благодарение на него, Йоанна участва на Националното първенство в Ноксвил, Тенеси, където представя по най-добрия начин щата Илинойс и заема почетното седмо място. В момента тя, през няколко седмици, се състезава на регионалните първенства, където печели точки за ранг листата. Следващото предизвикателство на младата надежда е на 11 февруари в Уитън, Илинойс. По-малката сестра на Йоанна, 8-годишната Белослава, също тренира в "Райс Ъп Академи", но се е ориентирала към танците.
Родителите на Йоанна - Виолета Кралчева и Владислав Георгиев, са родом от Перник. Пристигат в САЩ преди 15 години.
"Изключително много сме доволни от отбора, в който тренира Йоанна. Клубът е млад, само на три години, но се развива много добре. В него 80% от децата са българчета и всички се справят отлично. Освен спортната гимнастика, клубът развива и танци. Наскоро започна сезонът за гимнастиката и вече спечелихме първите си точки. Тази година Националното първенство ще бъде в Уисконсин и се надяваме на по-добро представяне", коментира майката на Йоана - Виолета Кралчева.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер