Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Седмицата Спорт "Пирин" (Чикаго) спечели "Българо-македонска приятелска купа"

"Пирин" (Чикаго) спечели "Българо-македонска приятелска купа"

Е-мейл Печат ПДФ

football"Пирин" (Чикаго) вдигна трофея във второто издание на еднодневния футболен турнир за "Българо-македонска приятелска купа". "Орлетата" спечелиха и трите си срещи в надпреварата.
В първия си мач "Пирин" победи трудно с 3:2 коравия тим на "Македония". Два гола за "зелено-белите" отбеляза Стоян Стойчев, а веднъж се разписа Добромир Пеев. За "червено-жълтите" точни бяха Александър Косиванов и Драган Драганов.
Във втората си среща "Пирин" победи с 6:2 "БГ Детройт". Хеттрик за победителите вкара Стоян Стойчев, а по един гол добавиха Павел Радев, Николай Янев и Александър Карабелски. В третия решаващ мач "орлетата" победиха с 4:3 миналогодишния шампион "Миньор", с гол в последната секунда на Ивайло Баташки. Два гола за "Пирин" отбеляза Стоян Трендафилов и дежурен гол на "Най-полезен играч - MVP" на турнира Стоян Стойчев.
За "чуковете" два гола вкара Ивалин Гунчев, а един добави Борислав Радев. За "Най-добър вратар" беше обявен бившият юношески национал - Христо Христов. Той е единственият играч, който е печелил турнира два пъти в двете поредни издания.
На второ място се нареди отборът на "Македония" с еднакви точки с третия и четвъртия, но по-добра голова разлика. Освен загубата от "Пирин", братята македонци отстъпиха с 4:2 от "Миньор" и победиха с 9:4 "БГ Детройт". Изненадата на турнира дойде в първия мач, в който "БГ Детройт" победи със 7:6 "Миньор" с гол в последната секунда на мача.
Участниците в състезанието бяха наградени от новия Генерален консул на Република България в Чикаго - г-н Иван Анчев. Преди награждаването той помоли за едноминутно мълчание в памет на жертвите от Хитрино.
Турнирът беше организиран от най-стария роден вестник зад граница "България", с подкрепата на транспортна компания "MONTWAY". Главен съдия на надпреварата беше бившият международен рефер - Валентин Рударски.
"Радвам се, че за втора поредна година успяваме да проведем този приятелски турнир. Благодаря на всички участници за сърцатата и честна игра. Благодаря на официалния спонсор - г-н Михаил Михайлов, който осигури всички награди и част от средствата за малката Габи. Благодаря и на генералния консул г-н Иван Анчев, който изгледа целия турнир с интерес и пръв даде пример, като сложи надежда за Габи в кутията. Благодаря и на Петър Петров, който предостави залата, в която се проведе състезанието. Поздравявам момчетата от "Пирин" и искрено се радвам за заслужения им успех, защото въпреки трудностите поддържат отбора, който съществува от 2009 г.", коментира организаторът на турнира "Българо-македонска приятелска купа" и спортен журналист във вестник "България" - Николай Василев.
На турнира бяха събрани $700 в подкрепа на малката Габи, която се бори с най-тежката форма на Спинална мускулна атрофия - 1-ви тип. За хората, които не са били на надпреварата, а искат да помогнат, могат да се информират от страницата във фейсбук "Шанс за живот за малката Габи", или да направят своето дарение на банкова сметка:
Юробанк България АД (евро сметка)
IBAN: BG36 BPBI 7940 1482 2135 01
BIC: BPBI BGSF
Титуляр: Кремена Петрова Андонова

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер