Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
октомври 22
Home Седмицата Спорт Българинът Траян Ташев със световна титла по бразилско джу джицу

Българинът Траян Ташев със световна титла по бразилско джу джицу

Е-мейл Печат ПДФ

tashevБургазлията Траян Ташев завоюва световна титла от Световния шампионат по бразилско джу джицу, организирано между 11 и 13 ноември в Лос Анджелис от SPORT JIUJITSU INTERNATIONAL FEDERATION (SJJIF). Българинът спечели всички схватки, в които участва- в категориите с кимоно (gi), без кимоно (no gi) и най-престижната Абсолютна категория и стана трикратен златен медалист и абсолютен шампион при най-тежките.
Всичките си победи Ташев завоюва, принуждавайки противниците си да се предадат. Така само за уикенд бургазлията вече може да впише в спортната си биография, че е първият българин, носител на черен пояс по бразилско джу джицу, първият българин, носител на титлата WORLD GI BLACK BELT CHAMPION, първият българин, носител на титлата WORLD NO GI BLACK BELT CHAMPION и първият българин, носител на титлата WORLD ABSOLUTE CHAMPION.
Ташев, който от 16 г. живее и работи в САЩ, се състезава за американския клуб "GRACIE JIUJITSU LAS VEGAS TEAM", но това не му попречи да се изкачи на върха на почетната стълбица с българския трикольор в ръка.
Интересно е, че през последните няколко години Траян Ташев се бе оттеглил от активна състезателна дейност. Въпреки това отличната му форма му позволи да участва на световния шампионат в Лос Анджелис след само две подготвителни седмици. За това време бургазлията успя да свали 7 килограма, да влезе в супер тежката категория на шампионата в професионалната дивизия на носителите на черен пояс и да накара всички коментатори да говорят за невероятния българин, покорил световното джу джицу.

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер