Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home Седмицата Спорт Георги Иванов донесе нова олимпийска квота

Георги Иванов донесе нова олимпийска квота

Е-мейл Печат ПДФ

borbaЖивеещияt и работещ като треньор по свободна борба в САЩ - Георги Иванов, спечели нова олимпийска квота за България. При 74-килограмовите, на турнира в Улан Батор, Монголия, той победи в битката за визата на полуфинал унгарецът Михали Наги с 10:7. На финала Иванов отстъпи пред настоящия еврошампион Сонер Демиртас (Турция) с 1:12. Преди това той записа две победи - срещу молдовеца Евгени Недялко с 9:6 и надделя над германеца Георг Харт с 6:0.
"Целият опит, който натрупах, беше невероятен. Това е една сбъдната мечта за мен, каза Иванов. Веднага след края на сезонa в САЩ, започнах да тренирам по-интензивно и се подготвих добре за тази олимпийска квалификация."
Георги Иванов е роден и израснал в България. Преди девет години се премества в САЩ, заедно със семейството си. Записва университет в Небраска за който се състезава, а в момента живее и работи в Сейнт Луис при бившия си треньор. Георги се запалва по свободната борба, благодарение на баща си Иван Делчев, който е бивш национал на България.
Другият българин живеещ в САЩ при 65-килограмовите - Борислав Новачков, остана на крачка от спечелването на квота.
Припоняме ви, че при най-тежките от университета в Небраска, квота спечели друг българин - Тервел Длагнев, но за втората му родина – САЩ.
На световното в Лас Вегас през миналата година квоти за Рио спечелиха Елис Гури (класически стил), Михаил Ганев (свободен стил) и Тайбе Юсеин (жени), а на квалификациите в Сърбия и Монголия визи взеха Мими Христова. Елица Янкова, Николай Байряков при класиците и Владимир Дубов при свободняците.

Последната олимпийска квалификация е в Истанбул (6-8 май), като само финалистите във всяка категория взимат квоти за Рио.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер