Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 11
Home Седмицата Спорт Плеяда от спортни деятели уважиха шефа на световната борба

Плеяда от спортни деятели уважиха шефа на световната борба

Е-мейл Печат ПДФ

lalovichШефът на световната федерация по борба (UWW) - Ненад Лалович получи най-високите награди на Българския олимпийски комитет (БОК) и на Националната спортна академия (НСА).
Сърбинът бе гост на общото събрание на БОК в гранд-хотел "София", където получи почетен медал "Спортът за един мирен свят" от председателя Стефка Костадинова.
"България е олимпийска нация, а олимпизмът е дълбоко вкоренен във вашата култура", каза той.
Освен благодарностите за приза, Лалович специално изтъкна признателността на целия борцов свят за подкрепата на България по време на битката за връщането на този спорт в олимпийската програма преди три години.
След това Лалович бе удостоен и с почетното звание на НСА "Доктор Хонорис кауза" от ректора проф. Пенчо Гешев. От трибуната гостът бе приветстван и от президента на родната федерация по борба г-н Валентин Йорданов.
Лалович беше уважен от много наши световни, европейски и олимпийски шампиони - Боян Радев, Петър Киров, Георги Мърков, Александър Томов, Живко Вангелов, Николай Гергов, Армен Назарян, Елис Гури и др.
След официалната част президентът на UWW изнесе и лекция пред препълнената Аула Максима на тема: "Модернизирането на спорта и спортната администрация, запазвайки традициите и олимпийските ценности".
Преди церемонията в кабинета на ректора - Лалович обсъди и актуални теми с президента на БФБ - Валентин Йорданов. Сърбинът се срещна и с г-н Гриша Ганчев, член на управителния съвет на БФ Борба, който го уважи със символичен подарък. На срещата присъстваха още шефа на европейската борба Цено Ценов, ректорът проф. Пенчо Гешев и генсекът на БОК Белчо Горанов, който е и член на правната комисия на UWW.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

снимки start-photo.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер