Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home Седмицата Спорт Петър Богаевски спечели с туш схватката на TWINS-12

Петър Богаевски спечели с туш схватката на TWINS-12

Е-мейл Печат ПДФ

bogaevskiМногократният шампион на България по класическа и свободна борба - Петър Богаевски победи с ефектен туш Мартин Димитров на поредната професионална гала вечер „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО НА СТИЛОВЕТЕ, TWINS-12".
Ветeранът Богаевски излъга по-младия си опонент и успя да го хвърли страхотен преден суплес. Самото изпълнение бе изкоментирано в залата, че е станало като по учебник. Схватката се проведе по правилата на класическата борба, под патронажа на „Българската Кудо федерация". Двамата борци бяха най-тежките съперници на гала вечерта, но показаха завидна техника и динамика в клетката.
Въпреки 36-те си години, победата на Петър Богаевски не е случайна. Той има пет медала от турнирите "Никола Петров" и "Дан Колов". Също така е медалист от турнира „Дейвид Шулц" в САЩ. Богаески е шампион и от международния турнир „Петко Сираков".
"Поздравявам хората зад граница, те могат да гледат схватката на запис. С Мартин Димитров се познаваме доста добре, едно време сме тренирали заедно. От средата на първата част беше борба на надлъгване. Мисля, че роля изигра по-големият ми опит. Усетих, че моята издръжливост е по-добра, затова го натиснах, той подаде, грабнах го в мен и го хвърлих. Сега ще си почина, с напредването на годините ми трябва повече време за възстановяване. Обещал съм си да се боря докато мога, а след това ще продължа да предавам опита на младите. След два месеца има републиканско състезание в Пловдив и ще се готвя за него. Треньорът ми помогна много, успя да ме надъха в ъгъла и ми разясни някои тактически похвати. До този момент от кариерата ми, всяка една от срещите е била с различен заряд. По принцип, винаги съм правил атрактивни мачове, за радост на публиката", коментира победата си Петър Богаевски.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер