Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home Седмицата Спорт Петър Радев грабна "бронз" на щатското

Петър Радев грабна "бронз" на щатското

Е-мейл Печат ПДФ

wrestling1През изминалия уикенд в Спрингфийлд, Илинойс се проведе щатското първенство по борба. Младият българин Петър Радев спечели "бронзов" медал и направи най-доброто представяне от колежа "Stagg". В спор за отличието Радев победи с 4:0 точки Логан Квиен (Mundelein). 15-годишният юноша постигна общо пет победи и загуби само полуфиналната си схватка с 2:0 точки от бъдещия шампион и негов съименник Питър Кристенсен (Montini). В първата си схватка Радев победи убедително с 10:2 точки Джордан Караскуильо (Fenton). В следващата си среща надви трудно с 3:1 представителя на Crystal Lake Central - Франк Кароне. На четвъртфинала българинът отнесе с 11:3 латиноса Търнер Гарсия (Sterling). В битка за място на малкия финал Радев победи с 3:0 точки Клайтън Бел (Mahomet Seymour).
За да участва на щатското първенство Петър става първо шампион на регионалното първенство, където само първите трима във всяка категория продължават напред. Постига същия успех и на секциалната надпревара, където се класират само първите четирима състезатели. В щата Илинойс има общо осем секции и така във всяка категория на щатското се съревновават по 32-ма борци.
Този успех на Пепи Радев не е случаен, защото той е по-големият от двамата синове на бившия национален състезател на България по свободна борба - Руси Радев. Пътя на младия юноша е възходящ, до момента Петър два пъти е заемал четвърто място на най-силното състезание при децата.
Когато децата са по-малки те тренират в частни клубове и се борят за тях. Но когато пораснат и влязат в средното училище (High School), те представляват само училището, в което са по време на сезона, който започва през месец октомври и свършва през март. По време на този период всяка седмица отбора има контролни срещи с други училища, а в края на сезона са щатските серии (квалификациите за секциалното и щатското първенства).

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер