Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
януари 19
Home Седмицата Култура Открий България... в Буенос Айрес

Открий България... в Буенос Айрес

Е-мейл Печат ПДФ

argentinaЗнаменателно културно събитие в живота на българската общност в Аржентина беше представянето на родната култура в аржентинската столица. Гражданската асоциация „Българите в Аржентина", с подкрепата на правителството на автономния град Буенос Айрес и корпорация „Буенос Айрес Юг", запозна публиката с красотата и многообразието на българската самобитност. Културният център „Адан Буеносайрес" предостави изложбената зала, в която беше представена експозицията „Открий България". Изложбата е насочена към популяризирането на нашата родина в латиноамериканската страна и нейната цел е да улесни създаването на културен мост между двата народа, представяйки отечеството ни в тази част на света, с неговите природни красоти, историческо наследство, традиции и обичаи, изявени личности, фолклор, национална кухня и др. Творбата на Гражданската асоциация „Българите в Аржентина" е изработена с любов и уважение към традиционния ни бит, с желание да се изтъкнат съкровищата, съхранени от нашия народ.
Кулминацията на културното събитие беше централния акт, проведен на 2 декември. Беше показано ревю-спектакъл на национални носии от различни фолклорни области на България. Част от костюмите са дарени от Държавната агенция за българите в чужбина.
Интернет радио „Моята България" - гласът на българите в Аржентина, посвети извънредна емисия на представянето на България в Буенос Айрес. Особено място в предаването беше отделено именно на тези оригинални, колоритни, богато украсени носии, които са неразделна част от богатството на нашия фолклор и едно от нещата, правещи народа ни толкова специален и различен.
На тържеството присъстваха представители на българската общност, на аржентински институции и организации, както и младежи от различни училища от Буенос Айрес, привлечени от живописната ни култура.
С този представителен акт Гражданска асоциация „Българите в Аржентина", освен всичко друго, ознаменува отминаващата година и отправи приветствие за настъпващите коледни и новогодишни празници.
Събитието беше уважено от страна на Държавната агенция за българите в чужбина и Фондация „Звезден старт на таланти", със съответно изпратени до дружеството в Буенос Айрес поздравителни адреси.

 

Ася Иванова, Аржентина
за в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер