Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
февруари 22
Home Седмицата Чикагски Хроники Среща на генералния консул Иван Анчев с конгресмен Питър Роскъм от Илинойс

Среща на генералния консул Иван Анчев с конгресмен Питър Роскъм от Илинойс

Е-мейл Печат ПДФ

anchevНа 24 януари 2018 г. генералният консул на Република България в Чикаго проведе работна среща с конгресмена от щата Илинойс Питър Роскъм (6 избирателен район, Републиканска партия). По време на срещата Иван Анчев представи българската общност в Чикаго и нейното културно многообразие – български училища, църкви, културни и обществени организации. Конгресмен Роскъм прояви силен интерес към участие в бъдещи социални и културни събития на общността.
По време на срещата беше отделено и специално внимание на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и свързаните с това приоритети на дейност, по-специално европейската перспектива пред Западните Балкани. Темата представлява специален интерес за конгресмен Роскъм, в качеството му на съпредседател на 20-членната двупартийна Комисия за демократично партньорство към Камарата на представителите на американския Конгрес (The House Democracy Partnership Commission), развиваща интерпарламентарни отношения с държави от Балканския регион.
Тази среща е част от дългосрочната дейност на ГК-Чикаго за засилване на двустранните отношения на политическо ниво с представители на общинските и щатските власти, както и с представители на американския Конгрес, в чийто избирателни райони има големи български общности. Припомняме ви, че в началото на 2018 г. беше договорено с представители на губернатора Брус Раунър, български инициативи да бъдат включени в събитийния календар по случай 200-та годишнината на щата Илинойс. По-рано тази седмица беше официално потвърдено първото от поредицата български събития, а именно - тържественото издигане на българското знаме на пл. Дейли в Чикаго по повод националния празник 3 март.

 


Генерално консулство на България в Чикаго

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер