Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
януари 19
Home Седмицата Чикагски Хроники Благотворителен Коледен концерт на Малко Българско училище

Благотворителен Коледен концерт на Малко Българско училище

Е-мейл Печат ПДФ

mbuНа 15-ти декември 2017 г. в Коперник център се проведе един от най-големите благотворителни концерти на Малко Българско Училище.
Вдъхновен от концепцията за Доброто, Добротата и Благородството на Ханс Кристиян Андерсен и Джани Родари, тази „Приказка за доброто" беше великолепно представена от многобройните участници, от които 150 бяха деца, учители и художествени ръководители. От най-малките до най-големите участници, всички играха, пяха, свириха и танцуваха от все сърце и душа. И докоснаха публиката по един много истински и неповторим начин. Български традиции, музика и слово оживяха на сцената и българското коренче в сърцето на всички присъстващи стана още по-дълбоко, по-здраво и затуптя с нова сила.
В богатата празнична програма бяха включени модерен балет, фолклорни състави и Детски хор при МБУ, изпълнители и творци от района на Чикаго - The Jersey Girls, Rise up Academy, Георги Танчев и синове, дует Минкови, Калина Томова, Наско Димитров и ансамбъл "Верея".
Специално за събитието от България пристигна и звездата на българската естрада, „човекът-глас", певецът Красимир Аврамов, който събуди обичта към българската и световната естрада в сърцата на всички присъстващи.
Безукорната подготовка от страна на организаторите, съдействието на Фондация "Експертни инициативи", БГ Фолк клуб "Верея" и Marchela Travel, както и прекрасните изпълнения на всички участници в благотворителния концерт, ни разказаха и още нещо освен „Приказка за доброто". Показаха ни, че когато обединим усилията си в името на едно светло начинание, можем да създадем нещо прекрасно, истинско, надживяващо времето и пространството. Защото всяко докосване до българския творчески дух, е като жива вода за този, най-дълбокия корен, който носим в себе си. Българският.
Нека си пожелаем весели, светли и благословени празници и многобройни срещи с българската култура и през новата 2018 година! Нека бъдем по-добри и по-сплотени, за да пребъде нашата "Малка България"!

 

Соня Герджев
за в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер