Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
февруари 23
Home Седмицата Чикагски Хроники Тържествено откриване на новата учебна година в училище „Света София"

Тържествено откриване на новата учебна година в училище „Света София"

Е-мейл Печат ПДФ

sofiaЗа пореден път училище „Света София" отвори врати и посрещна своите малки, големи и още по-големи момичета и момчета. Развълнувани учители, ученици и родители се поздравяваха, прегръщаха и не спираха да говорят за изминалото лято. Всеки бързаше да разкаже къде е бил, какво е видял и с кого се е срещнал. Тази картина на радостни деца, роднини, гости и малко притеснени първокласници се допълваше от познатите на всички ни детски песни, които изпълваха простора.
Тържеството започна с посрещане на българския трибагреник, който е символ на величието и силата на българския народ. По традиция, думата бе дадена на директора на училището - госпожа Даниела Михайлова, която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела една успешна учебна година, изпълнена с много знания и много положителни емоции.
Тържеството продължи с рецитал, в който взеха участие деца от различни класове - от развълнувания и усмихнат бъдещ първокласник, до спокойния и уравновесен осмокласник. Чрез своето стихотворение "Родина", Борис Иванов напомни за красивата и далечна България, за колорита и богатството на българския език, за радостта и гордостта от това, че сме българи. Специален поздрав беше отправен и от Ваня Бас, която със звучното си детско гласче изпълни песента "Светът е хубав, светът е чудесен"и внесе много топлина в сърцата на истинските и родолюбиви българчета, дошли от ранни зори в родното училище с една цел, да се учат на български език.
Бъдещите първокласници Ивайло Цонев и Емма Загоров, с трепет и вълнение поздравиха своите съученици и приятели. Гости на тържеството бяха прекрасните изпълнители на спортни танци от Rise Up Аcademy. Те зарадваха всички присъстващи с невероятните си акробатически умения и повишиха празничното настроение в училище.
Отец Грую Цонков отслужи тържествен водосвет за здраве и успех през новата година. „Нека новата учебна година да бъде успешна! Да бъде спорна и ползотворна! Да бъде щастлива и благодатна! На добър час!" След тези красиви пожелания, удари и първият училищен звънец. По стара българска традиция, под венец от цветя, с топла питка и мед, учениците прекрачиха прага на родното училище.
Учителският колектив на училище "Света София" поздравява своите ученици, техните родители и всички свои колеги с откриването на новата учебна година. Успешна учебна година и както е казал поетът:
„книга да учим, добро да сполучим."

 

Мария Алилова
за в. „България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер