Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
февруари 22
Home Седмицата Чикагски Хроники Новини от Чуднотеката

Новини от Чуднотеката

Е-мейл Печат ПДФ

chudnotekaНа 24-ти юни и двете места, на които се провежда лятната Чуднотека „Малката България 2017" - Елк Гроув Вилидж и Монт Проспект, бяха посетени от пожарна. Децата се редуваха да се качват в пожарната, да я разглеждат отвътре и въодушевено разпитваха пожарникарите за тяхната професия. Също така научиха какво се прави в случай на пожар и особено много харесаха търкалянето по тревата по примера на един добър чичко пожарникар. След вълнуващото посещение от пожарната, децата обогатиха знанията си за българското море, за неговата флора и фауна. А някои от тях дори имаха възможност да попътуват на кораб.

Следващата събота ще бъде посветена на българския фолклор. Освен за народното творчество, децата ще имат възможност да научат повече за българските музикални инструменти както и за националната ни кухня.

Чуднотеката, която е най-популярното детско събитие за сезона, ще се провежда всяка събота до 22-ри юли. До края предстоят турнир по футбол, изработване на замъци от лего конструктори и много други игри и веселия умело съчетани с учение и нови познания за родината, за фолклора и за изкуствата в България.

Организирана от учителите и директорите от „Малко българско училище", лятната Чуднотека предоставя възможност за едно още по-забавно и незабравимо детско лято.

 

 

Соня Герджев
за в. „България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер