Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
февруари 17
Home Седмицата Чикагски Хроники „Ура, ваканция! - от студиото на училище „Света София"

„Ура, ваканция! - от студиото на училище „Света София"

Е-мейл Печат ПДФ

sveta-sofiaЖивели двама братя преди много векове.
На старите славяни букетче подарили те.
Букет от тридесет цветя.
И всяко цвете –буквичка било.
И днес растем с цветята,растем с А, Б, В.
И славим тези братя,
Сближили славянските народи,
Учителите Кирил и Методий.

След тези красиви стихове, посветени на двамата братя Кирил и Методий, всички уечници и учители, с голямо вдъхновение изпяха „ ...Върви народе възродени, към светли бъднини върви....." Така започна нашето тържество, посветено на най-светлия празник – 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, ден, който бележи края на още една успешна и ползотворна учебна година.
Сцената беше превърната в телевизионно студио, а нашите седмокласници се превъплътиха в опитни водещи, репортери и журналисти. Програмата продължи с „Актуалните новини", които съобщиха, че след упорития труд, положен от нашите ученици, всички успешно преминават в следващия клас. Рубриката „Родител" проучи мнението на родителите за днешните деца, накара ги да си спомнят любимата им детска песен, поиска да чуе техните пожелания за лятната ваканция към децата. Рубриката „Прическа на месеца" ни представи най-актуалните ваканционни прически – „Бабина мечта" и „Ваканционно ежедневие". В „Музикалните кутии" децата пяха песни за Кирил и Методий, за България и за лятната ваканция. А в рубриката „Всичко българско и родно, любя, тача и милея", потомците на Кирил и Методий със стихове изразиха своята обич и признателност към тяхното свято дело.
С аплодисменти на сцената излязоха и нашите випускници от осми клас. Те благодариха на своите учители за „...невероятните мигове и прекрасните дни, преживени заедно, за огромното търпение и любов, с които ни учихте, за обичта и всеотдайността, с която ни дарихте". Пожелаха им все така неуморно да се трудят да научават своите ученици да четат и пишат на български език, да съхраняват българската култура и традиции.
Директорът на нашето училище – госпожа Михайлова, поздрави осмокласниците и им пожела никога да не стихва жаждата им за знания и духовно извисяване! Нека не забравят, че няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието! Всеки от тях получи удостоверение за завършена степен на образование и подарък за спомен от нашето училище.
Вечерта продължи с раздаване на удостоверенията, с много усмивки и много снимки. Танцувахме и се веселихме до насита. Пожелахме си весела ваканция и наесен да се съберем всички заедно в родното училище, изпълнени със стремеж и желание за нови успехи!
Не на последно място, искаме да съобщим още една гореща новина, с която всички ние сме горди – нашият възпитаник Ивайло Паунов положи и успешно издържа първия за Съединените щати изпит по български език по програмата Seal of Biliteracy. Изпитът беше проведен дистанционно с преподаватели от Катедрата по езиково обучение при СУ „Свети Климент Охридски". Всички те дадоха много висока оценка за езиковата подготовка на нашите деца. Поздравления, Иво! Продължавай все така упорито и успешно да вървиш напред и да постигаш все повече успехи!

Училище „Света София" пожелава на своите ученици и техните родители весело и щастливо лято!

 

Йорданка Петрова
за в. „България"

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер