Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home Седмицата Чикагски Хроники Безплатни консултации за граждани от Чикаго предлага Българо-американската асоциация (БАА)

Безплатни консултации за граждани от Чикаго предлага Българо-американската асоциация (БАА)

Е-мейл Печат ПДФ

На 22 април 2017, събота, от 13.30 ч. до 16.30 ч. в БПЦ „Св. Иван Рилски – Чудотворец" с адрес: 5944 W. Cullom Ave., Chicago, IL 60634, Българо-американската асоциация ще проведе индивидуални консултации за българската общност с информационно-образoвателна и социална цел. Заповядайте и ще можете БЕЗПЛАТНО да получите отговори на вълнуващите ви въпроси от известни специалисти в Чикаго в следните области: застраховки, право, недвижими имоти, жилищни заеми и финансиране, генеаология и други. Събитието е в рамките на фестивала "Български дни в Чикаго" организиран тази пролет вече за 27 път. За повече информация за събитието, както и въпроси към организаторите изпращайте на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Представяме ви участващите консултати:

АННА РУСЕВА, медицински застраховки
Helpico Insurance Agency, Phone: (773) 742-6626, email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Застрахователен агент и брокер. Притежава дългогодишен опит в областта на застрахователските услуги и финансовата сфера. Работи с индивидуални клиенти, както и с търговски организации за осигуряване на техния бъдещ финансов успех. Говори български, руски, френски и английски. Умение да представя на разбираем език сложната терминология, характерна за финансовата и застрахователната сфери.

СОФИЯ ЗНАЙМЕР, злополуки и  имиграционно право
Zneimer  &  Zneimer P.C., LAW OFFICE, Phone  (773) 516-4100, www.zneimerlaw.com
Член на : Order of the Coif, Illinois Trial Lawyer's Association, American Association for Justice, American Immigration Lawyer's Association и American Bar Association. Практикува в областта на имиграционното право и е представлявала редица мултинационални корпорации, инвеститори, болници и организации пред Department of Homeland Security, the Department of Labor, the Department of Justice, както и the State Department. Има лиценз да практикува в Илинойс и да се явява пред U.S. District Court, Northern District of Illinois, USA; U.S. Court of Appeals for the Seventh Circuit, Illinois, USA, както и пред United States Supreme Court.

ЦВЕТЕЛИНА БОЙНОВСКА, имиграционно право
Law Offices of Tzvetelina Boynovska, P.C., 47 W. Polk St., Ste. 312, Chicago, IL 60605, Phone: 312-222-9353, email: www.LawForImmigrants.com
Повече от 19 години адвокат Цветелина Бойновска  работи в областта на американското имиграционно  и семейното право.    Дългогодишен президент на Българо-американската асоциация. Член на Асоциацията на Американските Имиграционни Адвокати (American Immigration Lawyers Association)  и  Адвокатска Асоциация Чикаго (Chicago Bar Association). Професионален опит с всички видове имигрантски и неимигрантски визи, зелени карти чрез работодатели или на семейно основание, специални визи за инвеститори, учени и хора на изкуството, депортационни процедури, натурализация, бракоразводни дела и сделки с недвижими имоти. Като член на Българо-американската асоциация работи активно по запознаването на българските имигранти с американските закони чрез организирането на лекции и публикуване на статии в средствата за масова информация.  Има лиценз да практикува в щата Илинойс и окръг Колумбия.

ГЕОРГИ ХРИСТОВ, ипотечни заеми
Phone: 312-925-9938, email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Георги Христов работи в областта на недвижимите имоти и ипотечните заеми от 1995 година. Има повече от 20-годишен опит като брокер на недвижима собственост, а преди това като собственик на компания за недвижими имоти, както и като активен инвеститор в областта на недвижимото имущество. Фокусиран е изцяло върху специфичните нужди на клиентите си, както и на това да осигури за тях един лишен от стрес процес на взимане на заем и покупка на жилище. Притежава лиценз за брокер в щатите: Илиноис, Калифорния, Вирджиния, Вашингтон и Масачузетс. В настоящата си позиция в Bank of America има право да осигурява на клиентите си кредитиране на ипотеки за недвижимо имущество във всички 50 щата.

ЕД ЧИЛЯН, пенсионни и образователни влогове, инвестиции, заеми и други банкови продукти
Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Inc. Phone: 847 564 7171,
email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

д-р НИКОЛА ЧАРАКЧИЕВ, ДНК профили
Phone: 224 678 2021, email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Д-р Чаракчиев е автор на множество статии в областта на генеалогията, както и на различни обществено-социални теми.  Създател на институциите: Български научен център, Българо-американска асоциация, Български генеалогичен център, а също така и на Дискусионен форум „Модели и прогнози". Създава продуктите: Фестивал „Български дни в Чикаго", „Чикагска гордост" и други. Сътрудничи на издаваните в Чикаго  български медии. Д-р Чаракчиев дава консултации по въпроси, свързани с индивидуланите ДНК профили и отговаря на въпроси като: може ли    предварително да определим характеристиките    на нашето бъдещо дете, може ли да определим продължителността на нашия живот, кои са нашите скрити рискови болести и др

ПЕТРАНКА СТАМАТОВА, брокер на недвижими имоти в Unique Realty LLC
Cell: (847) 293-7325, www.mydreamhome.us
Петранка Стаматова, която е вицепрезидент на Българо-американската асоциация и собственик на българския интернет портал www.eurochicago.com, оказва професионална помощ при търговията с недвижими имоти от 2003 година. Отличава се с професионалния си почерк и широки познания за пазара в Чикаго, околностите му и Илинойс, за изменението на цените в отделните райони и за най-добрите училища в тях.

Ето това, което тя сподели за предстоящото на 22 април събитие:
«Консултациите за недвижимост не са само за тези, които купуват или продават имот, наемат или отдават под наем жилища, но и за всички, които искат да узнаят повече за тенденциите на пазара, как да ремонтират жилищата си с най-голяма полза, или искат да научат повече за взаимоотношенията с жилищни асоциации, за училищни райони и много други.
Може да получите информация за всичко, което е необходимо да знаете преди да подпишете първия си договор, както и за последователността на процеса при покупко-продажба и финансиране на жилище.
Ще научите и за тенденциите на пазара за недвижими имоти в момента. Ето няколко цифри и факти до месец март.
През последните 12 месеца цените в щата Илинойс са се вдигнали с 6.3% .
Количеството на продажбите през февруари е с 2.8% по-малко от тези през февруари 2016 и то се дължи на по-малкото предлагане. Жилищната наличност е спаднала с 14.9% от февруари 2016. Ето защо и времето, за което можеше да се продаде жилище през февруари намаля с почти 10% от февруари 2016 и достигна средно 74 дни. Средната лихва през февруари 2017 г., за ипотека за 30 години с фиксиран лихвен процент бе 4,17%, а през февруари 2016 г. тя е средно 3,66%. През последния месец лихвата продължи покачването си и вече е около 4,25%.
Може да се обобщи, че търсенето надвишава предлагането, което доведе до увеличение на цените на жилищата и бързо намаляване на времето за продажба. Страхът от повишаващите се проценти на заемите за имоти също е фактор за повишаване на търсенето. Настъпва времето на продавачите и ако искате да продавате, то сега е моментът. Тази ситуация радва също и предприемачите и строителите, занимаващи се с благоустройство на евтини имоти, които вече се върнаха на пазара. През февруари и март се забеляза масова тенденция да се купуват жилища веднага щом се появят на пазара (само за 4-5 дни), както и едно избързване на пролетните предложения за продажби. Все пак, нека не забравяме, че има значителни разлики в повишаването на цените, както в отделните райони на Чикаго, така вътре в самите райони. Причините са различни, но основната най-често си остава районирането на училищата.»

Бордът на директорите на Българо-американската асоциация кани всеки, който има въпроси не само във връзка с различните видове недвижимости, но с финансирането им, както и със здравните застраховки, правото (имиграционно, семейно и др.) да дойде да се срещне лично със професииналистите в тези области на предстоящото събитие.
Тези, които не могат да присъстват лично, могат предварително да зададат въпросите си на имейла на асоциацията или на Фейсбук страницата на БАА: Bulgarian-American Association, Chicago

 

От Борда на директорите БАА

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер