Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
ноември 25
Home Седмицата Чикагски Хроники Пролетен бал на МБУ и фолклорен клуб "Верея"

Пролетен бал на МБУ и фолклорен клуб "Верея"

Е-мейл Печат ПДФ

jivkaДайте шанс на децата!

Под този призив преминава благотворителната кампания за набиране на средства за сграда, която да се превърне в Български културен и образователен дом в района на Чикаго. Акцията е проект на Инициативния комитет при „Малко българско училище и фолклорен клуб „Верея" и този път с любезното домакинство на ресторант" Ескейп". Тя е трета от поредицата събития по пътя към голямата цел - училище в района на Елк Гроув Вилидж, в което могат да бъдат приютени: детска градина, съботно-неделно училище, танцови клубове, библиотека, спортни отбори, малък театър и клубове на млади изобретатели.
С богата празнична програма, в която участваха модерният балет на училището, детската вокална група, фолклорен състав „Малката Верея" и солистките: Кая Манова и Джулия Арагон, децата поздравиха гости и домакини и внесоха още повече топлота и уют в красивата зала.
И подаръците за тях не закъсняха - имаше за всички! Кулминационни моменти в детското веселие бяха празничната торта на тригодишния Тео и фокусите на Маг Иван, който не само забавляваше децата, но им разкриваше и малки „магически тайни".
И за „големите" имаше много - те си тръгнаха с много картини, уникални битови кукли и календари с автографи, дарени от Националните отбори по волейбол.
За доброто настроение на всички се погрижи екипът на ресторанта и музикалните изпълнения на "Жеков бенд" с ръководител Ангел Жеков.
Събраните приблизително $3000 ще бъдат преведени от инициативния комитет в сметката на Go Fund Me. Поздравление и благодарност към всички участници - благодарим за доверието и подкрепата!
А вас, дами и господа от българските бизнеси - очакваме на Галавечер в зала „Авалон", на 12 май!


Инициативен комитет „Дайте шанс на децата"

Снимки: Ангел Славчев

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер