Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home Седмицата Чикагски Хроники Седмата Олимпиада за Левски мина под знака на спорта

Седмата Олимпиада за Левски мина под знака на спорта

Е-мейл Печат ПДФ

olimpiadaЗа първа година, организираната от Българо-американски център за културно наследство, олимпиада за Васил Левски, мина под знака на спорта. Това стана възможно, благодарение на новизбрания президент на организацията - г-н Станислав Станимиров, който наследи дългогодишния председател г-жа Кина Бъговска. Г-н Станимиров е завършил НСА "Васил Левски", с две специалности - Треньор по таекуондо и Учител по физическо възпитание.
Олимпиадата започна с традиционната викторина на тема „Какво знаем за живота на Апостола". Децата се надпреварваха с изчерпателни отговори и си личеше, че бяха добре подготвени от своите учители и родители. В седмата олимпиада се включиха шест училища: БУ "Нов живот", училище "Джон Атанасов", училище "Слънчогледи", БУЦ "Знание", училище "Св.Иван Рилски – Чудотворец", училище "Патиланско царство". Студио "Магура", от което бяха най-активните организатори на събитието, също изявиха свои деца в надпреварите.
Участниците в игрите бяха разпределени в три възрастови групи. Най-големите бяха в отбор "Левски" и отбор "Ботев". Учениците на 7-8 години бяха в средната възрастова граница, в два отбора "Раковски" и "Караджата", а най-малките до 6 години, в отбор "Черешка" и "Вишна". На всеки отбор, главният организатор Станислав Станимиров, определи по един инструктор водач. Всички инструктори бяха специалисти в щафетните игри, завършили НСА. Целият реквизит за игрите беше лично изработен и осигурен от новизбрания президент на Българо-американски център за културно наследство.
Преди състезателните игри, всички деца преминаха през импровизиран плет. Той наподобяваше част от препятствията в легията на Раковски, където Левски е правил същото. След което, по подобие на кръговото обучение, всички отбори се състезаваха в щафетни и подвижни игри.
В края на състезанията, всички деца получиха грамоти за участие и много награди и лакомства, осигурени от спонсорите на събитието.
Организаторите от Българо-американски център за културно наследство, бяха подкрепени от Генералното консулство на Република България в Чикаго, в лицето на г-н Иван Анчев, Държавната агенция за българите в чужбина и Национален музей "Васил Левски" в Карлово.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в."България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер