Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home Седмицата Чикагски Хроники Коледно настроение в училище „Света София"

Коледно настроение в училище „Света София"

Е-мейл Печат ПДФ

sofiaПолунощ. Камбани бият, звън в студена нощ ехти.

Ангел с радост от небето" Бог роди се!" - възвести.
Коледари песни пеят: "Божи син роди се днес!"
И по цял свят се носи тая мила, блага вест.


Незабравим коледен концерт организираха учениците на училище „ Света София" в Чикаго. В празнично украсената зала към църковния комплекс се събраха много гости, развълнувани родители и учители. В уютна и приятна обстановка всички те с нетърпение очакваха да се насладят на творческите умения на децата. Но още по-развълнувани бяха и самите изпълнители, защото им предстоеше среща с дядо Коледа.
Концертът започна с приветствени думи на водещите, а веднага след това на сцената се подредиха най-малките и най-нетърпеливи палавници - децата от детската градина. Те изпълниха песничките „Шаро и първият сняг" и „Пухкави снежинки". После на сцената излязоха учениците от първи и шести клас, които пресъздадоха народната традиция на Бъдни вечер и Коледа. Разказаха за трапезата и ястията, които се слагат на нея, за питката с паричка, за коледарите, които с песни и наричания за здраве посещават в полунощ домовете. Завършек на тази мила битова картина бяха народните танци, изиграни от малките и големите изпълнители на фолклорната формация към училището. Залата се огласи от аплодисменти, а докато страстите утихваха, на сцената се появиха следващите участници, изпълнителите на модерни танци от пети клас. Последваха индивидуалните изпълнения на Мия Марков и Ваня Бас, които плениха публиката с невероятните си гласчета и внесоха много настроение и оживление. Невероятни със своите акробатични умения бяха Хриси и Зори. Заслужено те приеха бурните аплодисменти и като истински грации се поклониха на публиката. След тяхното изпълнение сцената се изпъстри с много красиви малки снежинки, които заиграха своя танц под звуците на нежна мелодия. Последваха още много изпълнения на песни и стихчета от големи и малки ученици, преобразени в ролята на работливи джуджета и красиви Снежанки, а настроението не спираше да расте, защото всички с нетърпение се оглеждаха за дългоочаквания гост – дядо Коледа. След толкова красиви изпълнения и чудесни поздравления, нетърпеливи и развълнувани, децата започнаха да викат по име дядо Коледа. Така под звън на звънчета в залата пристигна белобрадият старец, пристъпвайки бавно към щастливите деца. С грейнали от радост очички, всички искаха да го прегърнат, а той много търпеливо и с голямо внимание раздаде подаръците.
Вечерта продължи с много танци, хора и забавления. Всички се поздравяваха и си отправяха благопожелания за здраве и успех през новата година.

 

Мария Алилова
за в. „България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер