Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15

РОЖДЕСТВО Е!

Е-мейл Печат ПДФ

newlifeИ Ангели запяха над света, възторжения химн: "Христос роди се!"

Хиляди усмивки, грейнали лица, в мир подадени ръце, с надежда, обич, топлина бе огряно всяко сърчице.
Това са общите впечатления на присъстващите на специалната Рождествена вечер за всички деца, организирана от Български образователен център „Нов живот", град Чикаго.
И не само Ангелите пеят, пеят и децата, пеят с любов и желание, дори сами аранжират песните, рецитират стихчета с едничкото желание да прославят Единородния, който дойде на земята, за да не погине нито един от нас, но да имаме живот вечен.
Тази празнична вечер беше наслада за очите и ушите.
Прекрасната игра на децата от Детската театрална школа "Малкият принц", с ръководител госпожа Дари Проданова и нейният помощник режисьор Джулия Стоянова впечатли гостите, а малчуганите притихнали следяха каките и батковците и бяха, като че ли готови и те да се включат, да участват.
Но не само те и всички посетители участваха, участваха в призива „нека има надежда за всички - доброто ражда добро! Децата изработиха ръчно по една картичка за Рождество и изпратиха поименно на дечицата от Дом за сираци, град Роман, а даренията на гостите и посетителите, надяваме се, и вярваме ще бъдат достатъчни, за да стоплим милите им сърчица, да усетят и те нечия обич и топлина.
Възторг предизвика групата за народни танци „Тропчо", с ръководител Константина Иванова. Измежду всички, прекрасно играещи ръченица и хорца малчугани, се открояваше едно около три годишно, русоляво момиченце, което тропкаше, ама наистина от цяло сърце и огряно от огромна усмивка лице. Е, как да не им се радваш и ръкопляскаш.
А най-малките от група „Дъга" танцуваха и пяха за снежинките и как тихо се сипе тук над Чикаго белият сняг, та чак понякога здраво ни затрупва и силно щипе бузките им пак.
Защо празнувам Рождество? Кой е Исус? Все въпроси, на които по подобаващ начин бе отговорено от по-големите, разбиращи темата на деня.
Генералният консул на Република България тук в Чикаго - господин Иван Анчев, който беше гост на тази специална вечер за децата, впечатлен от таланта им, ги поздрави с мили и сърдечни слова.
Накрая всички деца получиха подаръци и поздравления.
Роди се Бог! Славете го! Христос е тук! Срещнете го! Сторете му в душите място! Сърцата превърнете в ясли! И нека влезне във всеки дом със мир и радост, обич, топлина, утеха и упование!
Весели Рождествени и Новогодишни празници на всички!

 

Хриска Перфанова
за в. „България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер