Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
ноември 25
Home Седмицата Бизнес Меркел и шефовете на световни организации предупредиха да се избягва протекционизмът

Меркел и шефовете на световни организации предупредиха да се избягва протекционизмът

Е-мейл Печат ПДФ

Германската канцлерка Ангела Меркел и ръководителите на най-големите международни финансови и икономически организации предупредиха за опасността да се въвеждат протекционистки мерки на национално ниво. Това се казва в съвместно изявление на Меркел с шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард, президента на Световната банка Джим Йон Ким, генералния директор на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия, генералния директор на Световната търговска организация Роберту Азеведу и ръководителя на Международната организация за труда Гай Райдър след среща в Берлин, предаде ТАСС.


"Глобалните предизвикателства се нуждаят от глобално отношение, глобална отговорност и глобални решения. сътрудничеството и съгласуването на търговската политика са по-важни от всякога", се казва в изявлението.
Според Меркел и шефовете на петте организации опасността от засилването на тенденциите към протекционизъм е стимул да се подкрепя още по-силно световната търговска система.
Световната търговска организация "е от решаващо значение за осигуряването на икономически растеж, заетост и възможности за развитие в глобални мащаби", се казва в изявлението, чиито автори признават, че "силните миграционни потоци са сериозно предизвикателство на международната общност".
"Трябва да се борим с това предизвикателство чрез подялба на отговорностите", се казва в документа, в който се подчертава и ангажираността с прилагането на Парижкото споразумение за борба с климатичните промени.

 


www.dariknews.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер