Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 11
Home Седмицата Бизнес НАП ще обменя данъчни данни с ЕС за големи компании

НАП ще обменя данъчни данни с ЕС за големи компании

Е-мейл Печат ПДФ

Националната агенция за приходите (НАП) ще обменя данъчна информация за трансгранични финансови операции с приходните администрации на другите държави членки на ЕС.
Това следва от приети от правителството промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).


Целта е засилване на борбата с данъчните измами, укриването на данъци и агресивното данъчно планиране, съобщиха от правителствената информационна служба.
Шефът на НАП ще обменя автоматично с другите страни от ЕС и Европейската комисия информация за предварителни трансгранични данъчни становища и предварителни споразумения за ценообразуване.
Създават се и правила за автоматичен обмен на отчети по държави, съдържащи информация за разпределението на приходите, печалбите, активите и данъците на предприятия, които са част от многонационална група предприятия.
Отчетите по държави се предоставят на страната членка, в която съставно предприятие на многонационална група е местно лице за данъчни цели или има място на стопанска дейност. В обхвата на обмена попадат само групи, които имат общи консолидирани годишни приходи в размер над 1 466 872 500 лв.
Предлагат се детайлни правила по отношение на случаите, когато многонационална група от предприятия подава отчет по държави в България. Той се подава пред изпълнителния директор на НАП по електронен път в 12-месечен срок, считано от края на отчетната данъчна година за групата.
От догодина ще отпаднат досегашните евроразпоредби по отношение на облагането на доходите от лихви по влогове в други държави членки на ЕС. Правилата за приспадане и възстановяване на подоходен данък ще бъдат отменени от 1 януари 2022 г. заради петгодишния давностен срок.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер