Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
февруари 23
Home Седмицата България Доган се "изсмя" на слуховете за ареста му

Доган се "изсмя" на слуховете за ареста му

Е-мейл Печат ПДФ


Арестът на почетния председател на ДПС целял да се вдигне шум и да се отчете като активна борба с корупцията, пише сайтът, според който атаката срещу Доган е започнала с отстраняване на зам.-председателя на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев. Адв. Гатев бе назначен в бюрото от квотата на ДПС, а преди това бе и член на Висшия съдебен съвет с протекцията на Доган.
"Фрог нюз" коментира, че част от атаката срещу Доган е и подновената така на ГЕРБ за "Цанков камък", който е личен проект на Ахмед Доган.
Почетният председател на ДПС отхвърля пред "Епицентър" и "версията" за разногласия в ДПС и за конфликт между него и Делян Пеевски: "И това не е вярно, както всичко, което напоследък се пише за мен!".
В отговор на въпрос дали "аферата Георги Гатев" е удар на Пеевски срещу Доган", почетният председател на ДПС буквално се изсмя и заяви, че искрено се забавлява с тези конспиративни теории, с които се пълнят медиите в лятната жега, пише "Епицентър".
"Кой ги измисля тези работи? За какво да ме арестуват? За какво да ме разследват? Няма новини през лятото! Дайте им новини!", казва още Доган. Той е подчертал, че цялата тази истерия, в която няма нищо вярно, е започнала от един бургаски сайт, за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавата, но без да посочи кои според него са "истинските проблеми". "Не се занимавайте с мен!", призовава още Доган и уточнява: "Защо ме забъркват във всички проблеми на държавата, от пет години аз не съм в реалната политика". Това не е съвсем вярно, тъй като в края на 2015 г. той отстрани тогавашния лидер на ДПС Лютви Местан заради декларираната подкрепа към Анкара в конфликта й с Москва заради сваления руски самолет.
Ахмед Доган коментира лаконично и отстранения от Бюрото за контрол на СРС Георги Гатев: "От медиите научих за този отнет допуск, нямам нещо общо с това, Гатев е уважаван юрист и експерт".
Малко по-късно шефът на Бюрото за СРС-та Бойко Рашков заяви пред "Епицентър", че по отношение на Доган не е правена проверка дали е подслушван незаконно - "не сме правили проверка зали са му прилагани СРС-та". Рашков подчерта, че информацията, която има за някакво "разследване срещу Доган", се базира само и единствено на медиийни източници. Той продължава да смята обаче, че изваждането на Георги Гатев от Бюрото за СРС-та е "свързано с Доган, няма друго обяснение". Самият Доган обаче отхвърля такава връзка.
Междувременно депутати от ГЕРБ внесоха сигнал в прокуратурата за хидровъзел "Цанков камък", прочул се покрай обстоятелството, че консултант по проекта е бил Ахмед Доган, който е получи за услугата си хонорар от около 2 млн. Лева.

 


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер