Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
февруари 20
Home Седмицата България Хъба и военното партньорство обсъди Борисов с американски конгресмени

Хъба и военното партньорство обсъди Борисов с американски конгресмени

Е-мейл Печат ПДФ

Развитието на проекта за газовия хъб и проучванията за енергийни ресурси в Черно море, доброто партньорство със САЩ в областта на отбраната и съвместните учения, както и икономическите показатели на страната ни в допълнение с тенденцията млади квалифицирани кадри да се връщат на работа в страната., е обсъдил премиерът Бойко Борисов с гостуваща у нас делегация от Конгреса на САЩ.
В понеделник, в Министерския съвет премиерът разговаря с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски, които са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.
Конгресмените са подчертали значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми.
Акцент сред енергийните теми е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучванията за нефт и газ в дълбоките води на Черно море.
Борисов се е похвалил, че икономическият растеж на България се ускорява до 3.9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година. Същевременно, по данни на Евростат, безработицата в страната е под 6 на сто. Като добър знак министър-председателят посочил също, че все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Борисов обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.
Засегната беше и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България, допълниха от правителствената пресслужба.


www.mediapool.bg

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер