Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home Седмицата България Плевнелиев: Русия финансира много български партии

Плевнелиев: Русия финансира много български партии

Е-мейл Печат ПДФ


"В миналото има не един доклад за това как български политици са сключвали споразумения и са работили в тясно сътрудничество с руски неправителствени организации, адвокатски кантори, които са финансирани от Русия, и много други", допълни той.
"Нека да се посочи ясно, че външно финансиране на политически партии в България е забранено и службите трябва навсякъде да гледат и навсякъде да мерят с един аршин, разбира се, и държавният глава", призова Плевнелиев, който в момента работи за основаната от него фондация.
Плевнелиев коментира, че три от тезите на Румен Радев го притесняват много, защото по думите му те работят за разделение в ЕС, а в този критичен момент това не е националната кауза на страната. Първите две са свързани с Крим и с това, че България трябва да се застъпи, че санкциите срещу Русия не работят. Защото санкциите работят и те не трябва да стават причина за разделение в ЕС, посочи той. Третата е свързана със справедливостта в държавата. Този въпрос се измества, а трябва да се върне темата за справедливостта и партиите да поемат конкретен ангажимент, което Плевнелиев се надява да се инициира от Радев.
Във връзка с възможността догодина Путин да посети България Плевнелиев отбеляза, че в момента всяко посещение на руския президент в една или друга държава е доста проблемно. Той припомни посещението на Путин в Будапеща, което се е сблъскало с огромна негативна реакция в европейските институции.
Плевнелиев е на мнение, че ръководството на Турция е поставило всичко на карта с предстоящия референдум.
"Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съзнава много добре, че ако изгуби референдума, неговото политическо бъдеще е крайно неясно и в никакъв случай не е перспективно", смята Плевнелиев.
От думите на бившия държавен глава става ясно, че не изключва възможността отново да се кандидатира за президент. "Няма да има втори мандат веднага след първия, което не означава, че не може да има по принцип", подчерта той.
"Не съм тук за стола и властта на президента, а да служа на своя народ", допълни Плевнелиев. "Оставам активен гражданин, следя какво се случва, аз съм президентът на България 2012-2017 г., млад съм, здрав съм, амбициозен съм", посочи още той.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер