Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 11
Home Седмицата България Боряна Димитрова: Предимството на "Да, България" е ясно дефинираният основен проблем в България

Боряна Димитрова: Предимството на "Да, България" е ясно дефинираният основен проблем в България

Е-мейл Печат ПДФ


Първото основание според нея е ясната дефиниция кой е основният проблем в българското общество – "разбирането, че законността и битката с корупцията са фундаментален проблем, от който може да започне разплитането на много други проблеми".
Друг плюс на проекта според социолога е фактът, че лидерът на партията Христо Иванов е човек, доказал себе си в поставянето на този проблем и осъществяването на поредица от стъпки за разрешаването му. "В този смисъл е важно не просто да имаме нови лидери, които не знаем накъде ще поведат страната, а човек, за който да кажем: Ето, знаем той какво може да направи, какви са неговите собствени политически и морални критерии", обясни социологът.
Като трето предимство Боряна Димитрова посочи липсата на минали взаимоотношения, които да блокират посоката на проекта: "Голяма част от неудачите на българската десница, на реформаторските партии в България идват от наслагването на стари лични взаимоотношения, което се оказва много съществена пречка за изграждането на единна линия – включително сега в Реформаторския блок. До момента в "Да, България" не виждаме печата, тегобата на такива стари лични отношения и дрязги, които могат да попречат да се извървят едни стъпки в позитивна посока".
Като недостатъци на новия проект социологът посочи неяснотата къде в политическия спектър "ляво-дясно" се намира партията. "Не е достатъчно да кажеш просто "Не съм ляв или десен", защото лявото и дясното пронизва голяма система от политики в съвременния свят", смята Димитрова.
Тя обаче акцентира и върху възможността партията да излезе от началния учредителски кръг и да съумее да говори на едно по-голямо мнозинство от български граждани.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер