Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Седмицата България Незаконни структури в Столичното следствие разследвали политици по поръчка?

Незаконни структури в Столичното следствие разследвали политици по поръчка?

Е-мейл Печат ПДФ

Атанасов и днес повтори думите си, че в Столичното следствие функционират незаконни структури като въпросния специализиран Първи сектор, който се занимавал с поръчкови разработки срещу действащи политици, бизнесмени и магистрати. Той допълни още че е бил изнудван да влезе в този сектор чрез оперативна разработка срещу него:
От 120 дела във въпросния следствен отдел 115 се водели срещу неизвестен извършител, за да могат в определени момент да бъдат активизирани и използвани с политически интерес. 
Като пример за такава практика Атанасов посочи изказвания на Делян Пеевски от парламентарната трибуна през 2013 г., когато депутатът заплашваше бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с предстоящите му проблеми с прокуратурата.
От своя страна колегите следователи на Бойко Атанасов опровергаха всяка казана от него дума като дори го обвиниха в лъжа. На въпросите на журналистите отговори единствено Иван Гешев, който е наблюдаващ прокурор по делото за източването на КТБ. 
Той беше категоричен, че разследването, което доближава крайна срок, в което може да бъде прекратено поради изтичане на давност, се намира в етапа, в който трябва да бъде. Не пожела да отговори обаче дали и кога ще внесе обвинителен акт в съда. Гешев отрече и твърденията на колегата си Бойко Атанасов, че материали от делото за КТБ са били унищожени и изхвърлени в контейнери пред сградата на столичното следствие.


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер