Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 11
Home Седмицата България "Хайдути" с нова патриотична инициатива в България

"Хайдути" с нова патриотична инициатива в България

Е-мейл Печат ПДФ

haydutiПо случай националния празник на България - 3-ти март, в село Бачево, Разлошка община, ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" проведоха конкурс-рецитал под надслов "Син съм на юнашко племе" по случай освобождението на България от турско робство. В конкурс-рецитала участваха ученици от цялото училище. Преживяването беше много вълнуващо за всички участници и зрители. Учениците рецитираха стихове от различни български възрожденски автори, като се акцентира на творчеството на Христо Ботев. Те направиха много албуми и рисунки на герои, борили се за свободата на България. Най-добрите албуми, рисунки и деца изрецитирали най-малко три или повече стихотворения на Христо Ботев бяха наградени с таблети. Учениците с най-големите награди бяха Даниел Манушкин - 2-ри клас, Славчо Манушкин - 4-ти клас и Мария Паскалева - 2-ри клас.
Журито беше съставено от Благо Прангов - поет от с. Бачево, Стоян Дърпатов - бивш учител от гр. Разлог и Елена Рашева - бивша учителка и секретар на кметството в с. Бачево. Всички участници получиха поощрителни малки награди - топки, пъзели, и др. Празничният конкурс-рецитал беше проведен по идея на чикагския патриотичен Мотоклуб "Хайдути" и спонсориран от президента на клуба Никола Масларски, който е родом от Разлог.
"Това е част от инициативата ни да опазим историята си такава, каквато е. Благодарим за сърцатата и всеотдайна работа на учителката Катя Саева и директорката Соня и всички взели участие в това прекрасно тържество! Надявам се, примера ми да бъде последван от други родолюбиви българи, който да се включат с каквото могат и да помогнат да опазим историята си! Бог да пази България! ", коментира спонсорът на събитието - Никола Масларски.


Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер