Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home Седмицата България Политико нарече България "ад" и "най-враждебния европейски вход"

Политико нарече България "ад" и "най-враждебния европейски вход"

Е-мейл Печат ПДФ

Дори и половината от тези жалби да бяха основателни, това би означавало, че България е държавата с най-много насилие в ЕС по пътя на бежанците, коментира авторът.
Споменават се докладите на правозащитниците от "Хюмън райтс уоч" и "Амнести", в които бе изразена загриженост за сигурността на мигрантите, преминаващи от Турция презБългария. Допълва се, че са били отправени обвинения за насилие, побой, удари с пистолети и палки, прогонвания, обири, незаконно задържане и дори убийства от българската полиция.
Пред читателите са представени Али и Ахмед, язиди от Ирак, чиито дрехи били изпокъсани при прескачането на оградата на българо-турската граница. Двамата разказват, че опитали четири пъти да преодолеят оградата и накрая успели, но били пресрещнати от полицията. По твърденията на двамата, полицаите стреляли във въздуха, насъскали срещу тях кучета, а след това ги били, претърсили дори бельото им и им взели телефоните и по 200 евро на човек.
Авторът обяснява, че каналджии от Истанбул продължават да прекарват по неколкостотин мигранти дневно през България, а нашата страна е първа в ЕС по броя на жалбите за претърпяно от мигрантите насилие. Отношението на българските власти е търпяно безмълвно. Само на 330 километра от българо-сръбската граница, в Белград, мигрантите получават първия топъл прием по пътя си, пише авторът, който представя и снимки на щастливи мигранти на сръбска територия.
Във втория репортаж журналистът обяснява, че много от мигрантите предпочитат да пътуват по суша, въпреки че са предупредени какво може да им се случи в България, защото не искат да се издавят в Егейско море. Веднъж щом България е зад гърба им, мигрантите изпитват облекчение - преодолели са най-тежкото препятствие по пътя си, пише в статията. Иран иБългария са най-лошото, стрелят по нас на границата, заявяват цитираните мигранти.
В подобна обстановка равновесието между чувства и професионализъм е трудно, пише авторът. Той признава, че много иранци и пакистанци твърдят, че са афганистанци, а много иракчани заявяват, че са сирийци. Лъжат те в лицето, но това е разбираемо, защото се опасяват, че европейците ще подценят съдбата им, обобщава авторът.


Dariknews.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер