Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15

Темата Медикеар

Е-мейл Печат ПДФ

rusevaКакво ни се полага, и какво можем сами да изберем
Преди 15-20 години българското общество в САЩ можеше да се нарече много младо. То нямаше голяма численост, то нямаше собствени бизнеси, то гравитираше около по-установените общества когато трябваше да се търси работа и каквито и да е услуги свързани с установяването в новата страна.
Сега всичко е различно, и нашето общество в много аспекти си е самодостатъчно. Нищо че младите хора продължават да прииждат, тези 15-20 години изправиха много от по-рано дошлите (периода 1990-2000) на прага на пенсионирането, където нови и непознати въпроси ги занимават.
Пенсионната възраст наближава, или чука вече на вратата, а с възрастта на пенсионирането или преди нея, идва и възрастта за медицинската застраховка която се полага от 65 годишна възраст и насетне. Ще отбележа едно важно условие:
- Не е задължително да теглите социалната си пенсия, за да имате тази застраховка.
- Тя е свързана с навършването на определените години преди всичко (инвалидите правят изключение). Още:
- Трябва да сте гражданин или легално пребиваващ
- Трябва да сте били в страната в продължение на поне 5 години
Така вие се квалифицирате за безплатната част „А" на застраховката, която покрива повечето ви разходи свързани с престоя в болнично , което работи с тази застраховка.
Вие също можете да закупите и частта „Б" (В) която покрива разходите ви свързани с лекарски и други свързани услуги като изследвания. Ако не закупите тази застраховка когато за първи път се квалифицирате за нея, а по-късно, цената за вас ще бъде по-висока, отколкото е нормалната в момента и такава ще остане.
Какво Медикеар не покрива в часите си „А" и „Б" (В)?
- Вноските на премиите
- Дедактибълите и процента на вашият дял от сметката
- Лекарствата
- Лечения свързани със зрението, зъболечението, слуха и
- Дългосрочните грижи
По-горе изброените застрахователни покрития се предоставят и управляват от правителството за всички квалифициращи се. Частта „А" получавате АВТОМАТИЧНО на 65 годишна възраст. Частта „Б" (В) е по избор.
Детайли: И понеже дяволът е винаги в тях, той и тука се намесва.
Ако отговаряте на по-горните условия за статут и престой в страната, но още нямате необходимият трудов стаж (точки), тогава цената на част „Б" (В) е значително по-висока за вас. Ако имате медицинско покритие чрез работодател, по-разумно е да го запазите. То ви предпазва и от увеличението на цената на частта „Б"(В), когато покриете всички условия за Медикеар, и решите да преминете окончателно към нея.
Съвет:
- Консултирайте се в личен състав на вашата компания
- Пазете всички документи от текущите и минали застраховки чрез работодателя след като навършите 65.
- Имате 8 месеца период след приключване на работа да се запишете за Медикеар част „А" и част „Б"(В)
- Имате 2 месеца време, за да закупите частите „С" и „Д"(D) (за тях ще говорим в следващата статия), ако работата ви е приключила, или работодателят е спрял застраховката ви.

 

Анна Русева
Хелпико Инс,
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. www.helpicoinsurance.com, facebook,google+

 

 

Старата Нова Тема
Тръмп-Раян и сие Кеар


Новото предложение, наречено АХА (Affordable Health care Act) ще избегне глобите за тези, които не са си купили застраховка, но ще ви глоби с 30%, ако сте си закупили застраховка за по-малко от 10 месеца през съответната година!
Как наистина да се обясни на хората с много пари, че понякога е трудно да се приоритизира. Сполетява ви някаква голяма сметка, и по навик, или интуиция ще го нарека, хората решават, че това, което могат да отрежат от сметките е здравната застраховка. Ако в този момент са болни, те естествено няма да го направят, но това е в Човешката Природа. Виждам го и в бизнес застраховането, виждам го и в здравното застраховане. Моята комисионна от здравните застраховки драстично спада в последните 2-3 месеца на годината. Голяма част от клиентите ми заделят вноските, които иначе плащат за премии, за да изкарат по-добре празниците. Когато икономиката се движи добре, това се случва в много по-малък процент. Има и такива, които откровено заявяват: Свърших си работа и искам да прекъсна застраховката.
Тази глоба според някои специалисти е ниска (нищо, че тя е 3 пъти по-висока от сегашната за незастраховане), за да бъде ефективна. Други са на мнение, че тази мярка е необходима, за да се играе по правилата.
Мисля, че Обама беше прав в репликата си: Измислете нещо по-добро, и тогава ме потърсете за коментар!

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер