Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home Консултации Застрахователни Кой купува здравна застраховка за 2017-та година?

Кой купува здравна застраховка за 2017-та година?

Е-мейл Печат ПДФ

Клиентите, които внимателно планират евентуални здравословни изненади са тези, които не чакат аз да им позвъня и напомня. Те са в повечето случаи хора над 50 годишна възраст, но не липсват и млади и здрави хора.
Клиент на 58 години и съпругата му, които имат общ доход от $56,000, получиха субсидия от $605/месец за 2017-та. На пръв поглед те не се квалифицират за такава, но Маркетплейса на база на възрастта им отпусна съответната помощ. Те закупиха плановете си за само $350/месец, вместо $955/месец.
Ако горният пример е за двойка на 35 годишна възраст, то субсидията би била само $207/месец и те биха заплатили съответно $748/месец премия за същите планове.
Когато казвам, че и млади хора се застраховат и имат нужда от тази предпазна мярка, имам в предвид съвсем актуален случай. Мой клиент на 30 години получи сериозна травма на крака при игра на футбол. Той удивително точно следваше съветите ми и получи необходимата помощ от последващите си срещи с лекаря, след като спешна помощ му бе оказана от най-близката болница. Избрахме план за 2017 година, който ще му позволи всички последващи терапии и рехабилитация. Той продължава да работи и няма финансови притеснения.
Млади хора, с нисък облагаем доход ($17,000 за година) могат да закупят планове за $70/месец.


За тези, които очакват утре законът да бъде отменен, искам да кажа, че новият президент не е положил още клетва. Сега той сформира кабинета си и не очаквайте, че хората, които назначава са съвсем наясно с всички функции, които им предстои да изпълняват. Всичко това ще отнеме още доста време, преди каквато и да е работа по същество да може да бъде свършена. После пре-поставянето на един толкова всеобхватен закон като този за задължителното здравеопазване ще отнеме дълго време, поради преплитането му с други закони и цялостните финанси и данъчно облагане. Единственият елемент, който със сигурност републиканците искат да отменят е задължителността на това застраховане, но ако вие получавате достатъчно връщане на данъци в случай, че се застраховате, то нали ще го направите дори и да не е задължително? Повечето от вас със сигурност ще го сторят, особено ако всички други субсидиращи програми са сведени до минимум и няма кой да им помогне в плащането на евентуални медицински сметки. Републиканците не са социално настроени, а и както новият президент иска подобряване на икономиката, това може да стане само с по-ниски разходи и свеждането на подпомагащите програми до минимум. По принцип не съм срещу социалната политика, но доказано, тя не работи в тази държава така, както работи в Европа. В Щатите никой не е луд да работи заради някой, който иска да получава помощи за негова сметка. Не е срамно да си беден, но има и друго нещо: бедните са неблагодарни и имат тенденцията да се държат като бедни през целия си живот, особено ако така заработват повече, отколкото с труда си.
И отново повече информация за локалния пазар:
Премиите са повишени за Кук Каунти от 40% до 60% и за Лейк Кaунти и ДюПейдж с 10% до 25%. Тези цифри важат за Сребърен План, където ефектът на субсидията би трябвало да е най-голям. При Бронзов план с най-ниска премия увеличението до 60% е за Кук и Лейк Каунти; ДюПейдж, Кейн, и Уил Каунти са с до 25% увеличение. Субсидиите имат почти същото съответно увеличение.
Компаниите, участващи в Маркетплейса за 2017-та година в Илинойс са:
Celtic Insurance Company (Амбеттер) – CIGNA Healthcare of Illinois Inc.* – Health Alliance Medical Plans, Inc. ("HAMP") – Health Care Service Corporation, a Mutual Legal Reserve Company ("HCSC", dba Blue Cross Blue Shield of Illinois) – Humana Health Plan, Inc. но те не се оферират във всяко каунти на щата. Има райони със само една оферта на Blue Cross Blue Shield of Illinois, като съществено е да отбележим, че тяхната оферта присъства във всяко едно коунти на щата.
Излезлите от Маркеетплейса застрахователни компании в Илинойс за 2017-та година са:
Aetna, Coventry, Harken & Land of Lincoln are not offering plans on the Illinois Exchange in 2017, но това не значи, че някои от тях няма да присъстват на пазара без субсидии.
[ CITATION OLI16 \l 1026 ]
В ниската ценова граница на премиите са само НМО планове (не получавате обезщетение за медицински услуги извън мрежата от определената ви специфично група от лекари и болнични заведения. При РРО ползвате такова обезщетение, макар и с по-големи разходи от ваша страна. Също така при РРО мрежата от лекари и болници които можете да ползвате с максимално обезщетение е по-голяма).
Не се колебайте да ми позвъните за 5 минутна безплатна консултация и да насрочите среща, ако е необходимо. Времето лети бързо, а вие имате само 45 дни, за да се презапишете и да имате застраховка, започваща от януари. Телефоните за оставяне на съобщение са 877-283-4987 и 773-742-6626. Основният телефон в офиса е 773-988-7608. Оставете съобщение, за да ви потърся, и ако трябва пак ми позвънете. Консултациите се заплащат $50.
Четете най-новите съобщения във Facebook на страницата на Helpico Insurance Agency.

 


До скоро: Анна Русева

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер