Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Консултации Застрахователни Премахването на Афордабъл Кеар Акт може да е по-сложно, отколкото изглежда

Премахването на Афордабъл Кеар Акт може да е по-сложно, отколкото изглежда

Е-мейл Печат ПДФ

ruseva(Тази статия е едно перифразиране на оригинала, за който ще дам източници)

Консултантът от застрахователната индустрия Роберт Лажевски казва „Обама Кеар умря, но въпросът не е в това, а дали ще бъде кремирана или погребана?" Републиканецът от Сената Мич Макконел пък заяви, че премахването на закона стои доста отгоре в техния списък.
Обещаното от новоизбрания президент Тръмп премахване на закона е едно, да се осъществи то, е нещо съвсем друго. Уилям Пиерс, който е работил в отдела по здравеопазване и услуги за населението при президента Буш казва, че нещата изглеждат по един начин, когато си далеч от Вашингтон, и по съвсем друг начин, когато си там. За да се премахне закона изцяло, ще са необходими поне 6 или 8 гласа от демократите, което не изглежда да е много осъществимо, коментира отново той. Другият начин да се извърши частична промяна е, ако се докаже, че с нея ще се спестят пари за бюджета. Републиканците имат готов план по въпроса, който включва намерение да намалят средствата за Медикейд и субсидии. Но президентът Обама сложи вето на тяхното предложение. Републиканците поставиха срок за решаване на този въпрос до края на 2017-та. Те вероятно смятат да приканят Демократите да се присъединят към решаването на проблема, като ги предизвикат, че вината за провала на закона ще падне върху тяхната партия. Но това нямам как да стане, защото хората не може да идентифицират този провал с демократите, казва Тим Уестмореланд от Демократическата партия, преподаващ в Джоржтаун Ло Скул.
Между другото Републиканците имат само списък от идеи по противопоставянето на закона. Както Тръмп коментираше в предизборната си кампания, това са намерения да премахне щатските граници за застраховките и да разшири продуктите със спестовен влог и висок дедактибъл, където спестовният влог е необлагаем с данъци, което съществува и сега и беше специалитет на президента Буш в неговия мандат и социална политика. Републиканската партия пък добави да се разширят щатските застраховки (координирани от самия щат) за хора, които вече са болни, и Медикейд да се остави под управлението и средствата на щатските власти, което значи границите му значително да се намалят.
Демократите в лицето на Джон Макдоноф алармират, че е време тези намерения на републиканците да се вземат под внимание и да има противопоставяне. Не може да се отнемат застраховките на 20 милиона вече застраховани.
Уилям Хоагланд, Републиканец и бивш експерт по бюджета в Сената коментира, че демократите и републиканците най-вероятно ще се договарят за промяна в пакет: данъчна промяна и промяна в здравното застраховане.
Родней Уитлок, бивш представител в Сената и Хауз оф Репресентативс от страна на републиканците се пита" Дали те, републиканците, ще поканят застрахователите, за да чуят тяхното мнение?" Това мнение до сега за много от тези компании беше, че те напускат субсидирания пазар. [ CITATION Rov16 \l 1033 ] KAISER HEALTH NEWS
Защо обаче всяка година има компании, които заемат така наречените най-неизгодни позиции на Маркетплейса и продават продукти на клиентите с най-висока субсидия?
Защо има компании, които съобщават на своите клиенти, че са в добро финансово здраве, въпреки че работят на високо субсидирания пазар на здравни застраховки (Молина)?
Новият президент с изключително бизнес минало ще вземе ли под внимание глобализирането на медицинските услуги и застраховки и бъдещото изтичане на много долари от страната?
Новият президент ще си позволи ли риска да разочарова много от своите избиратели, или ще търси обещания хубав дил и за двете страни?
Може ли толкова болното население на тази страна да остане без предоставената му към момента безплатна профилактика включена към всяка застраховка квалифицираща се под Афордабъл Кеар Акт?
Специалистите с основание твърдят, че не може да има застраховане на болни хора, без да се въвлече цялото население под задължителна здравна застраховка. Как новият президент ще балансира всички тези фактори?
Все въпроси, на които ще чуем и видим отговорите, а още по-добре, ако изказваме мнението си публично, и го правим достояние на политиците. Ако тихо се вайкаме, напрежението ще расте вътре в нас и в обществото. Нека се поучим от вчерашния бизнесмен Тръмп, който стана днешния президент именно защото не следваше установеното статукво (Status quo), а избра една открита и много критична позиция. Да спечелиш изборите ,когато всички медии са срещу теб, и когато партията ти не те подкрепя активно си е доказателство за умение да печелиш. (друг въпрос е сега колко политици републиканци ще си припишат активи за спечелването на изборите, но факта е, че Тръмп използва партията им, за да скочи в най-голямата политика). Това беше една удивителна стратегия и тактика за победа.


Анна Русева
Застрахователна агенция Хелпико

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер