Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home Консултации Застрахователни Отново е това време от годината

Отново е това време от годината

Е-мейл Печат ПДФ

rusevaкогато започваме да мислим: да се застраховам или да не се застраховам, а напоследък и „Ще мога ли да се застраховам?
След 4 години свикнахме да имаме застраховка, а сега стигнахме и до въпросът как да направим така, че да можем да си я позволим. Ако през първата година беше лесно да прибавим този лукс към бенефитите си, тази година е повече предизвикателство. Избори, натрупан опит от застрахователните компании да манипулират пазара, изчистването на някои качествени и естествено конкурентни продукти/компании от пазара, монополни игри, пасивни консуматори и други не толкова критични фактори повишиха премиите за Кук Каунти от 40% до 60% и за Лейк Кaунти и ДюПейдж с 10% до 25% (картите показват и за останалите райони). Тези цифри важат за Сребърен План, където ефектът на субсидията би трябвало да е най-голям(втората карта). При Бронзов план с най-ниска премия увеличението до 60% е за Кук и Лейк Каунти; ДюПейдж, Кейн, и Уил Каунти са с до 25% увеличение.
1.Бронзов – увеличение на най-ниска премия; 2. Сребърен-увеличение на най-ниска премия1.2
[ CITATION OLI16 \l 1026 ]

Компаниите участващи в Маркетплейса за 2017та година в Илинойс са:
Celtic Insurance Company (Амбеттер) – CIGNA Healthcare of Illinois Inc.* – Health Alliance Medical Plans, Inc. ("HAMP") – Health Care Service Corporation, a Mutual Legal Reserve Company ("HCSC", dba Blue Cross Blue Shield of Illinois) – Humana Health Plan, Inc. но те не се оферират във всяко каунти на щата. Има райони със само една оферта на Blue Cross Blue Shield of Illinois, като съществено е да отбележим, че тяхната оферта присъства във всяко едно коунти на щата.
Излезлите от Маркеетплейса застрахователни компании в Илинойс за 2017та година са:
Aetna, Coventry, Harken & Land of Lincoln are not offering plans on the Illinois Exchange in 2017, но това не значи, че някои от тях няма да присъстват на пазара без субсидии.
[ CITATION OLI16 \l 1026 ]
Във ниската ценова граница на премиите са само НМО планове (не получавате обезщетение за медицински услуги извън мрежата от определената ви специфично група от лекари и болнични заведения. При РРО ползвате такова обезщетение, макар и със по-големи разходи от ваша страна. Също така при РРО мрежата от лекари и болници които можете да ползвате с максимално обезщетение е значително по-голяма).
Някои застрахователи участват само в част от някои каунтита, така че всеки трябва внимателно да се информира за всяка предоставена възможност за територията в която живее.
До 15ти декември изискванията за застраховки на малки групи са по-благоприятни. Там достъпът до РРО планове е също по-благоприятен.

Общата Картина за страната и за това кой и как е застрахован, или не е застрахован, е на горната графика:

Границите за попадане в Медикейд (помощната здравна програма за бедни) следва в таблицата и ще е в сила до февруари, когато новите граници за нисък доход ще будат обновени с по-високи разбира се. За да се класирате трябва да сте със домашен (семеен) доход под 138% от този на границата на бедността.

Household Size
100%                    138%**
$11,880                 $16,394

16,020                  22,108

20,160                  27,821

24,300                 33,534

 

28,440                 39,247

32,580                 44,960

36,730                 50,687

40,890                 56,428

 

Програмата са бедни крие своите неудобства, но ако сте около границата на тези 138% семеен доход, помислете дали поне един или двама от семейството не могат да се квалифицират за нея. Тя не е най-доброто което човек може да си пожелае като здравно осигуряване, но може да е това, което ще спаси буджета му от крах.

Ако в началото преди 4 години пишех, че здравната застраховка е част от финансовото ви планиране, то днес тези думи са един безспорен факт. Помислете как трябва да пренастроите буджета си, за да сглобите личният финансов пъзел. Аз съм тук, за да ви помогна.
Прибавям и линк към статия, която може да ви информира допълнително.: http://www.latimes.com/business/lazarus/la-fi-lazarus-healthcare-pricing-20160610-snap-story.html

 

Анна Русева,

застрахователна агенция Хелпико

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер