Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home Консултации Здравни Злато и кръв – аквариумен вариант

Злато и кръв – аквариумен вариант

Е-мейл Печат ПДФ

Историята започна с телефонен звън, както обикновено. Моя приятелка, чието семейство отдавна познава хомеопатията, ме попита мога ли да лекувам рибки. Златните им рибки неочаквано се покрили с ярко червени петна, явно някаква болест.
При огледа ми направиха впечатление следните неща: водата в аквариума беше много мътна, като бульон от супа. Рибките едва се виждаха в нея, но изглеждаха неспокойни, а по тях имаше петна с цвят на ясна кръв, с неправилни очертания и различна големина. Петната бяха предимно по гърбовете им, а коремчетата изглеждаха чисти.
Не успях да разбера друго, освен че предишния ден са им сложили блокче храна „Тубифекс", каквато и друг път им е давана без проблеми. Но този път се появило бързо това странно помътняване на водата, буквално часове след слагането на „Тубифекс"-а.
След бърза и компетентна справка в „Акваристика" се оказа, че възможни причини са или вид въшки, или вид пиявица. С една дума „паразити"! И двата вида се предават именно чрез храната „Тубифекс".
Главно хомеопатично лекарство сещу паразити, разбира се е С. Дадох им шишенце С. 200СН – да капнат еднократно в аквариума. Също така решихме да не се сменя веднага водата заради възможния стрес за рибките.
След три дни приятелката ми се обади. Още същия ден след капването на лекарството, петната на всички рибки намалели значително. Нещо повече – водата в аквариума се поизбистрила от „самосебе си"! На третия ден рибките били напълно здрави, плували си спокойно както обикновено, а водата – изцяло избистрена.
Този случай беше много интересен и за мен като хомеопат. Известни са много случаи, когато С. е помагала при главести въшки у деца. Въшките и гнидите умират за часове и по-нататък детето вече трудно хваща въшки. Обяснението е просто – С. помага на организма да стане негостоприемен към всякакво паразитизиране – както във физическия, така и в енергийния смисъл на думата.
По същия механизъм вероятно са протекли нещата и при рибките – телата им са станали лоша среда за паразитите и те са загинали. По-интересното е, че и водата се избистри без други процедури. Този факт, според мен, е още едно потвърждение на органичната връзка между живите организми и околната им среда. Което е чудесен повод за размисъл на тема екология!

 

Даниела Николов
за в. "България"

 

 

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер