Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
февруари 22
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

"Малко българско училище" в Чикаго набира средства за закупуване на собствена сграда

Е-мейл Печат ПДФ

jivka3 800 долара достигна цената на фланелка на Христо Стоичков, включена в търга за набиране средства за закупуване собствена сграда от "Малко българско училище" в Чикагското предградие  Ел Гроув. Боксовите ръкавици с автографите на Тервел и Кубрат Пулеви обаче бяха продадени за 4 000 долара. Това са част от почти 40 000 долара дарения, които  бяха събрани на специалната благотворителна вечер за закупуване сграда на най-голямото от 11 -те български училища в района на Чикаго и Америка.

В MБУ се обучават повече от 600 деца. Има и детска градина за най-малките. За своите занятия училището заплаща всеки месец около 10 хиляди долара наем. Преди няколко месеца в същия район е обявена за продажба подходяща училищна сграда. Бордът на директорите вижда добра възможност в това и подема инициативата за набиране на средства и закупуване на сградата. Цената е 1млн и 400 хиляди долара. Първоначалната вноска трябва да е близо 300 000.
В началото мисията изглежда невъзможна, но след поредицата инициативи директорката Живка Петрова сега е по-оптимистична:
Оптимист съм, защото общността показа желание и готовност да помогне.
С последните дарения от благотворителната вечер снощи, сумата е вече около 100 000  долара. До необходимите 300 000 има още, но работата продължава.

 

Елена Цанева
за БНР от Чикаго

 

 

Пъстро, весело и изпълнено с добро настроение и хиляди усмивки премина поредното мероприятие за набиране на средства за закупуване на собствена сграда за Малко Българско Училище.
На 13-ти май 2017 в Елк Гроув Вилидж се проведе детски празник и благотворителен базар - "Пътешествие в града на творчеството и игрите". Освен участие в игри и творчества, децата имаха възможност да се запознаят и да потанцуват с Покемон и Мики Маус, да се порадват на вълшебствата и триковете на гостуващия фокусник, да бъдат нарисувани с боички и т.н.. Най-чаканият момент от всички участници беше томболата за кошници, препълнени с награди и игри, която предизвика много щастливи емоции! С участието на родители-доброволци, това мероприятие набра повече от $2,000, които ще бъдат прибавени към събраната до момента сума в Go Fund Me https://www.gofundme.com/mbuchicago, която ще бъде началната вноска за бъдещия собствен дом на Малко Българско Училище и културен център за всички българи.
20-ти май е последният учебен ден за учениците от Малко Българско Училище. На този ден ще се проведе манифестация по случай 24-ти май и тържество за закриване на учебната година. Желаещите да отбележат тържествено този най-светъл български празник и успешното приключване на 2016-2017 учебна година, моля да заповядат в двора на училището на 20-ти май от 12:30 часа, когато ще започне манифестацията около сградата на гимназията в Елк Гроув.

 
  • Консултации

  • Последни

  • Най-четени

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер