Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
ноември 23
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Нови демонстрации в САЩ против политиката на Тръмп за имиграцията

Е-мейл Печат ПДФ

Демонстрации в подкрепа на мюсюлманите и против политиката на президента Тръмп за имиграцията се състояха през уикенда в редица градове в САЩ, предаде Асошиейтед прес
Повече от хиляда души от различни вероизповедания се събраха в Ню Йорк. Събитието под наслов "Аз съм мюсюлманин" се състоя на "Таймс скуеър" и беше организирано от няколко групи, включително Фондацията за етническо разбирателство.
Някои от протестиращите развяваха американския флаг, други носеха плакати с надпис "Не на забрана на мюсюлманите".


Кметът демократ Бил де Блазио говори на мирната демонстрация и подчерта, че Америка е страна, основана, за да защитава всички вероизповедания и религии.
Тръмп обяви политика на преследване срещу нелегалните имигранти и призова също за временна забрана върху пътуванията на гражданите на 7 мюсюлмански страни.
Ръсел Саймънс, хип-хоп продуцент подчерта, че мюсюлманската общност се използва като жертвено агне, но изрази увереност, че "многообразието ще победи".
В Орегон стотици хора демонстрираха вчера пред щатското събрание, за да изразят подкрепа за правото на имиграция. В центъра на Далас в събота близо 2 хиляди души също изразиха подкрепата си за имигрантите и бежанците. Демонстрантите скандираха: "Казваме високо и ясно, че бежанците са добре дошли тук". Десетина души участваха в контрапротест в защита на политиката на Тръмп, допълва Асошиейтед прес.
В Бостън стотици учени, еколози и защитници на природата организираха вчера протест, на който отправиха предупреждение, че науката и изследователската дейност в САЩ са все повече застрашени. Учените, повечето облечени в бели лабораторни престилки, заявиха, че протестът им е в отговор на "риториката против науката на Тръмп".
"Искаме да изпратим послание до президента, че в Америка науката е гръбнакът на благоденствието и развитието", обявиха протестиращите.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер